Festival Glas Boke u petak

Time to read
less than
1 minute
Read so far

Ponedjeljak, 11. rujna 2023. - 13:20
Autor: 

Festival Glas Boke,  glazbeni festival amaterskih pjevača Boke kotorske,   ponovno  je oživljavanje glazbene scene i pokretanje tradicionalne manifestacije,  koja je u ranijim periodima ( 80 - ih god.),  predstavljala veliki glazbeni ugođaj i čuvala bogatu glazbenu tradiciju od zaborava. Manifestacija Glas Boke (revijalna večer) će biti održana u petak, 15. 9.,  ispred kavane Dojmi,  s  početkom u 20 h. U slučaju loših vremenskih uvjeta, održat će se  u Centru za kulturu Kotor. U periodu od 2019., ovaj festival se odvija u organizaciji HKU Stađuni od kulture.

„Rado se prisjećam, kao sudionik ovog festivala i nastavljam njegovati mediteranski melos … Nećemo i ne smijemo zaboraviti naše drage sugrađane kompozitore i izvođače festivala: Zorana Proročića, Vlada Begovića, Duška Martinovića, Željka Markovića, Zorana Dragovića i mnoge druge...Njihova pjesma i danas traje“  - poručuje gospođa Nada Baldić, predsjednica HKU Stađuni od kulture.

U prvom dijelu večeri   izvođači na festivalu će izvoditi pjesme u znak sjećanja na  glazbene  legende Olivera Dragojevića i Massima Savića. U drugom dijelu večeri nastupa poznati tenor  iz Dubrovnika Stijepo Gleđ Markos. Stijepo je međunarodno renomirani hrvatski pjevač i glumac. Prvi festivalski nastup 2007.,  na Zagrebačkom festivalu. Stijepo surađuje s orkestrima HRT- a, Zagrebačke filharmonije, Dubrovačkim simfonijskim orkestrom, Britanskim Brodsky Quartetom, itd. Član je Hrvatske udruge orkestralnih i komornih umjetnika.