Glumac Lazar Ristovski 9. listopada gostuje u Kotoru

Time to read
less than
1 minute
Read so far

Četvrtak, 08. listopada 2015. - 8:32
Autor: 

U organizaciji  JU Kulturni centar Nikola Đurković / Gradske biblioteke i čitaonice Kotor i Izdavačke kuće Laguna, uz veliku potporu  turističkog naselja Dobrota Palazzi, promocija  knjige  „Jednostavne priče“  Lazara Ristovskog,  održat će se  u prostoru Kina Boka u petak, 9. Listopada, s početkom u 19 sati i 30 minuta. U programu će sudjelovati  Lazar Ristovski i Vanja Gavrovski, PR Izdavačke kuće Laguna.

Glumac Lazar Ristovski čitalačkoj publici poznat je po romanima  „Belo odelo“  i  „Kako sam dobio Oskara“, a ovom prigodom svoje novo književno djelo  „Jednostavne priče“  predstavit će po  prvi puta  publici u Crnoj Gori.

Trinaest priča koliko zbirka sadrži jesu sjećanja, uspomene, priče o malim ljudima koji ravnopravno čine dio velikog kozmosa. Junaci priča imaju svijest o sebi, ali nisu jači od sudbine koja im je pisana. Iz priča Lazara Ristovskog izbija empatija prema ljudima, humor, poznavanje ljudskog roda i svoje sredine, a pisac ima i smisao za obrt. Prvenstveno poznat po filmskom stvaralaštvu, Ristovski u pisanju pronalazi ono što mu film ne pruža – usamljenost.

„Pisanje je povlačenje u ložu iz koje se svet bolje vidi. Pisac posmatra, ali ujedno i kreira ono što će videti. Ta mogućnost je uzbudljiva, zar ne?“, kaže autor.