Ivan Bosiljčić s „par stihova za nas“ umjetnički obogatio Kotor

Time to read
less than
1 minute
Read so far

Srijeda, 14. lipnja 2017. - 9:44
Autor: 

„Par stihova za nas“ naziv je glazbeno – poetske večeri Ivana Bosiljčića,  koja će se sinoć održala u prepunoj dvorani kotorskog  Kulturnog centra „Nikola Đurković“ .

Prisutni su imali priliku uživati u autorskom projektu poznatog umjetnika, koji  podrazumijeva kombinaciju različitih umjetničkih formi, uz obradu popularnih glazbenih  tema od 60-ih godina do danas. Filmska glazba, ruske romanse, suvremena pop glazba, isprepletana poezijom najvećih domaćih i stranih pjesnika poput Šantića, Rakića, Antića, Dedića, Rajića, Jesenjina, Bodlera, Radičevića i mnogih drugih ...

Premijera ovog projekta je bila  2009. godine u Beogradu, a nakon toga ljubitelji umjetnosti su imali priliku uživati u izvedbama  Ivana Bosiljčića i u inozemstvu ( Makedoniji,  Austriji, Švedskoj , Norveškoj i na Islandu).

Kotor je uvijek bio grad u kojem su se događali kulturni projekti, koji su imali veliku umjetničku vrijednost i bili izuzetno posjećeni, što se sinoć i potvrdilo. Skoro dva sata programa različitih umjetničkih formi obogatilo je sve one, koji su bili u prilici prisustvovati večeri, koja je  na sve ostavila takav umjetnički dojam, da su se sudionici vračali nekoliko puta na bis. Nadamo se da će ovakvih večeri biti više, jer se sinoć dokazalo da prave vrijednosti traju, prepoznaju i bivaju samo veće.