Koncert Duo viola – klavir u ljetnikovcu Buća

Time to read
1 minute
Read so far

Srijeda, 15. veljače 2017. - 9:19
Autor: 

U Galeriji ljetnikovca Buća u Tivtu, u srijedu, 15. veljače, s početkom u 20 sati bit će održan koncert duo viola – klavir (A. Bushi -  M. Đurović).

 

Program : Henri Vieuxtemps - Sonata za Violu i Klavir op.36

                   Carl Maria von Weber -Andante & Rondo Ungarese op.35

                   Pjeter Gaci -  Balada

           

 

 

Viola – Anda Bushi

Magistarske studije: komorna glazba na Muzičkoj Akademiji na Cetinju, u klasi prof. Mirana Begića i Viola u klasi prof. Mikhail Bereznitsky.

Također, usavršavala se na raznim seminarima i majstorskim tečajevima, koji su održani od strane svjetski  poznatih imena kao što su: prof. Ivan Vukčević (Švicarska), prof. Herbert Kefer (Austrija), prof. Petar Langarder (Austria), prof. Mikhail Bereznitsky (Rusija),itd...

Od 2011. god. radi kao nastavnik violine u Muzičkoj školi u Bijelom Polju gdje je sa svojim učenicima postigla velike rezultate.

Angažirana je kao suradnik u nastavi na predmetu Viola, na Muzičkoj Akademiji na Cetinju; zatim, kao suradnik na predmetima Komorna glazba i Viola, na Muzičkoj Akademiji u Skadru. Njezina izvođačka aktivnost je vezana za koncertne podijume Hrvatske, Bosne i Hecegovine, Srbije, Italije, Mađarske, Austrije i Albanije. Nastupala je s raznim ansamblima i surađivala s vrhunskim sviračima kao što su Nataša Paklar(Slovenija), Zoran Marković (Slovenija), Lorenc Radovani(Albanija), Eugjen Gardjola(Albanija),itd.. Radila je  u Simfonijskom Orkestru Crne Gore ( 2008. – 2011.).

Trenutno je član komornog ansambla „MNE Muse“ u Podgorici , Kvarteta „Unique“ Podgorica, i Kvarteta „Prenke Jakova“ u Skadru.

 

Klavir -  Đurović Milena

Milena Đurović- rođena je u Bijelom Polju, gdje je stekla osnovno glazbeno obrazovanje. Srednju muzičku školu završila je u Kotoru u klasi profesora Alekseja Molčanova. Klavir je studirala na Fakultetu umetnosti u Nišu, u klasi profesora Dragoslava Aćimovića , gdje je diplomirala sa ocjenom 10. Kao student druge godine fakulteta svirala je Mocartov koncert za klavir i orkestar C-dur KV 415, sa niškim sinfonijskim orkestrom, a kao student treće godine ostvarila je zapažene rezultate na međunarodnom natjecanju u Barleti, Italija. Ostvarila je brojne nastupe kao solista i glazbeni suradnik. Zahvaljujući doc. Dragani Đorđevic, otkrila je ljubav prema komornoj glazbi, te je na tom polju ostvarila zapažene rezultate na natjecanjima, u disiplini klavirkog dua. Upisuje magistarske studije 2011 godine u Skoplju-  Makedonija na odsjeku za klavir, u klasi profesora Todora Svetieva, koje uspiješno završava. 2008 godine. Svoje prvo pedagoško iskustvo ističe u nižoj glazbenoj školi "Komelije Stankovic" u Prokuplju, gdje je radila kao profesor klavira sedam godina. Trenutno radi u školi za Osnovno muzičko obrazovanje u Bijelom Polju,kao profesor klavira. Njezini učenici su zapaženi na raznim festivalima kao i na Republičkim i Međunardnim takmičenjima, Aktivan je član klavirskog dua s profesoricom Dragana Krgović.