Muzički pozdrav i zvončići za Novu godinu kotorske Muzičke škole

Time to read
less than
1 minute
Read so far

Srijeda, 17. prosinca 2014. - 16:25
Autor: 

U skladu sa tradicijskim vrijednostima, kotorska Muzička škola “Vida Matjan” ispraća staru i dočekuje Novu godinu muzičkim čestitkama kroz programe koji su u toku.

Jedan dio programa je u saradnji sa Hrvatskim građanskim društvom i Mandolinskim orkestrom “Tripo Tomas”.

Ukupno će biti  tri koncerta sa prikladnim Božićnim repertoarom.

Prvi je 18. decembra u Baru, 22. decembra je koncert u tivatskoj Donjoj Lastvi u crkvi Sv. Roka i posljednji u ovom združenom sastavu, podsjeća direktorica Muzičke škole Marina Dulović, će biti 23. decembra u kototskoj katedrali Sv. Tripuna u 20 sati.

Istog dana sat ranije u crkvi Sv. Duha – koncertnoj dvorani Muzičke škole je novogodišnji koncert ove škole, a 26 i njihov Božićni koncert na kome će biti isključivo Božićni repertoar.

Nastupiće hor najmlađih iz “Muzičke bašte” vrtića kotorske Muzičke škole, zatim hor niže Muzičke škole i orkestar škole, kao i hor učenika Srednje muzičke škole.

Nakon uspjeha sa posljednjeg državnog takmičenja i prve nagrade, svoje učenike će Muzička škola nagraditi po njihovoj želji posjetom Delta sitiju u Podgorici gdje će se tamošnjoj publici predstaviti sa istim Božićnim programom.

Još jedan značajan muzički događaj u susret feštama, 29. decembra je melodrama u izvođenju sestara, pijanistkinje Milice Vicković i glumice Marije Vicković u ulozi naratora.

U duhu tradicije i na način kojim škola živi životom Kotora, mi ćemo pozdraviti staru i dočekati Novu godinu, poručila je Dulovićeva.