„Ne može se sve prstom dotaći“

Time to read
1 minute
Read so far

Srijeda, 16. listopada 2019. - 8:55
Autor: 

U Muzeju i galeriji Tivat sinoć je otvorena izložba slikara Tiha Vujovića. Crna Gora- Jedan Grad je misija u kojoj umjetnik Tiho Vujović svojim djelima i pozitivnom energijom spaja sve gradove u Crnoj Gori. Veliki broj posjetitelja izložbe dovoljno govori o samom umjetniku, njegovoj originalnosti i značaju žene, a slike Tiha Vujovića ženu prikazuju kao najuzvišenije biće.

Na početku večeri nazočne je pozdravila povjesničarka  i teoretičarka umjetnosti Marija Saičić, koja je istakla ženu kao vječito i nepresušno izvorište slikarevog stvaralaštva: “Glorifikujući njenu ljepotu Tiho je prikazuje u najrazličitijim pozama na jedan neponovljiv i krajnje individualan način“.

„Svaka slika ima neke tragove, koji su pored puta, što znači da navodi na razmišljanje i provocira maštu. Svaka slika je kao i svaka žena originalna i dostojanstvena. Na kraju, čovjek mora imati neki daltonistički stav u životu, a taj stav podrazumijeva crno –bijelo, da ili ne, tako i u životu stvari koje radimo – ili ih radimo ili ih ne radimo. U ovome slučaju ovo je pravi, istinski umjetnik, koji zna da radi svoj posao i radi ga originalno. Čast i zadovoljstvo je što je Općina Tivat ugostila ovakvog umjetnika“ – istakao je predsjednik Općine Tivat dr. Siniša Kusovac, otvorivši izložbu.

Na kraju, obratio se i sam autor, na sebi svojstven način,  naglasivši potrebu za spajanjem i svoj moto „Tražimo jedni u drugima ono što nas spaja“.

U glazbenom dijelu večeri nastupila je klapa Maris iz Kotora, a izložbu  posjetitelji  mogu  pogledati do 28.10.2019. godine.

Tihove slike odišu posebnošću, pozitivnom energijom, kakav je i on sam. Značaj svega što radi i što želi istači u svojim umjetničkim djelima dokazao je brojem posjetitelja, jer ih je  zaista bilo mnogo, koji su ga došli podržati.