Novi programi u okviru Don Brankovih dana muzike

Time to read
1 minute
Read so far

Četvrtak, 06. kolovoza 2020. - 10:51
Autor: 

KotorArt Don Brankovi dani muzike ovog vikenda nastavljaju s novim programima, uz najstrože poštovanje svih mjera za zaštitu građana.

U petak, 7. 8. u crkvi Sv. Duha, s početkom u 21.30h nastupa  Duo Classico, koji čine violinistica Dina Desančić i akordeonista Safet Drljan. Ovo dvoje umjetnika 2013. godine su osnovali Duo Classico s kojim uspješno koncertiraju, kako u zemlji, tako i u inozemstvu. Karakterizira ih jedinstveni, urbani aranžmanski pristup, kako u klasičnoj, tako i u popularnoj glazbi, zbog čega su među publikom prepoznati kao pravo osvježenje na crnogorskoj umjetničkoj sceni.

Vikend je tradicionalno rezerviran za džez zvuke, a ovog tjedna nastupa Enes Tahirović trio. Okupljeni oko mladog džez pijaniste Enesa Tahirovića, dio ovog sastava su i gitarist Šule Jovović i bubnjar Martin Đorđević, i nastupit će u nedjelju, 9. 8., na Pjaci od Kina, s početkom u 22h.

U ponedjeljak, 10. 8., na Pjaci od Kina, s početkom u 20h, održat će se prethodno najavljena konferencija s nazivom  Festivali u doba krize, na kojoj će govoriti direktorice i direktori nekoliko festivala iz različitih gradova Crne Gore i regije, Ksenija Popović (Barski ljetopis, Bar), Ana Vukotić (Fiat, Podgorica), Ivan Radojičić (Festival uličnih svirača, Nikšić), Zoran Rakočević (Korifej, Kolašin), kao i gđa Dora Ruždjak Podloski, direktorica Dubrovačkih ljetnih igara. Na konferenciji će govoriti i predstavnica Ministarstva kulture, Dragica Milić, kao i državni sekretar Ministarstva za održivi razvoj i turizam, Damir Davidović. Domaćin i moderator ove konferencije bit će direktor KotorArt Don Brankovih dana muzike, pijanist Ratimir Martinović. Sudionici konferencije izložit će svoje gledište o temi i ovogodišnjim planovima, u odnosu na okolnosti epidemije nakon čega bi uslijedila debata na temu pozicije, utjecaja, značaja, mjesta i smisla festivala u kriznim vremenima.

Detalji programa i ostale važne informacije mogu se naći na web stranici Festivala www.kotorart.me kao i na profilima KotorArta na društvenim mrežama Facebook i Instagram.

Svi programi će se održati pred ograničenim brojem publike, poštujući mjere NKT-a i Instituta za javno zdravlje. Programi se prenose direktno putem interneta, na YouTube stranici KotorArta, kao i na kotorskoj Pjaci od Kina.