Pjesnički natječaj “Napiši jednu ljubavnu”

Time to read
less than
1 minute
Read so far

Ponedjeljak, 14. svibnja 2018. - 9:31
Autor: 

NVO “Bokeški Forum” raspisuje pjesnički natječaj  “Tivat 2018,”,  u suradnji s Općinom Tivat, na temu: “Napiši jednu ljubavnu”. Svaki sudionik ima pravo poslati  jednu pjesmu.

O pobjednicima odlučuje četveročlani žiri u čijem su sastavu profesorica  književnosti Katica Čavor i troje prošlogodišnjih pobjednika: Ivana Kružić, Mašo Čekić i Nikola Marković.

Za tri najbolje pjesme osigurane  su novčane nagrade. Prvo mjesto 200 eura, drugo 150 eura i treće 100 eura, a u zbirci će se naći će sve pjesme koje budu imale najmanje 3/4 ukupnog broja poena. Pravo sudjelovanja imaju svi pjesnici koji pišu na: crnogorskom, srpskom, hrvatskom ili bosanskom jeziku. Strogo je zabranjeno i kažnjivo slanje plagijata i već objavljenih pjesama. Pobjednici natječaja u obvezi su prisustvovati promociji zbirke pjesama u Tivtu, od čije će prodaje kompletan prihod biti namijenjen u humanitarne svrhe. U slučaju da ne prisustvuju novčana nagrada će biti usmjerena u humanitarni fond.

Sudjelovanjem na natječaju , odnosno dostavljanjem rada, sudionik  prihvata suglasnost  s pravilima, kao i da, ukoliko takva bude odluka žirija, poslana pjesma može biti dio zbirke.

Radovi se šalju isključivo putem e-maila: nvobokeskiforum@gmail.com. Rok za slanje je 15.10. 2018.godine.

“Bokeški Forum” je prošle godine organizirao  natječaj na temu “Boka”, a od prodaje zbirke “Bokeške beleca” prikupljeno je 1600 eura,  koje je donirano djeci s posebnim potrebama.