Predstavljanje zbornika "Začuh vilu u dubravu đe pjesan poje"

Time to read
less than
1 minute
Read so far

Četvrtak, 01. rujna 2016. - 10:17
Autor: 

Večeras, u okviru 10. jubilarnog Petrovac Jazz Festivala održat će se promocija zbornika znanstveno-stručnih, popularnih i umjetničkih radova o glazbenoj tradiciji Paštrovića i Budve, pod nazivom  "Začuh vilu u dubravu đe pjesan poje", koji su početkom ove godine priredili dr. Zlata Marjanović i Dušan Medin, MA. Izdavači knjige su Udruženje Paštrovića i prijatelja Paštrovića u Beogradu "Drobni pijesak" i Društvo za kulturni razboj "Bauo" iz Petrovca.

Promocija zbornika u Petrovcu održat će se u muzej-sobi Spomen doma Crvena komuna s početkom u 20.30 sati, a govorit će prof. dr. Slobodan Jerkov, mr. Dobrila Popović, spec. Davor Sedlarević i Dušan Medin, MA, dok će program voditi Danijela Medigović Kuč. Prisutnima će se na početku večeri obratiti i  Vinko Mihajlović, direktor Petrovac Jazz Festivala.

Zbornik je u okviru tradicionalnih "Dana Stefana Mitrova Ljubiše" već predstavljen u beogradskom Etnografskom muzeju proljeća 2016., a nedavno je o njemu bilo riječi i povodom "Dana umjetnika Budve" na starogradskom Trgu pjesnika.