Priopćenje Odbora UBNOR-a i antifašista Kotor

Time to read
1 minute
Read so far

Srijeda, 19. studenog 2014. - 9:26
Autor: 

Priopćenje:

 

„Poznato je da je obilježavanje Dana Opštine Kotor „21. novembar“ uvijek vezano za Dan oslobođenja našeg grada i Opštine od fašističke okupacije 21. novembra 1944. godine, kada su iz ovih krajeva zauvijek protjerane vojne snage nacifašističke Njemačke uz dosta prolivene krvi, poslije 3 godine 7 mjeseci i 4 dana okupacije.

Izražavamo zadovoljstvo dosadašnjom saradnjom sa Opštinom Kotor, koja je uvijek podržavala aktivnosti našeg udruženja, a posebno ističemo zajedničko obilježavanje 70 godina oslobođenja Kotora i Opštine Kotor, a u okviru tog jubileja dostojno je obilježeno 70 godina od formiranja slavne Prve bokeljske narodnooslobodilačke udarne brigade 03. oktobra ove godine, a koja je formirana 05. oktobra davne 1944. godine.

Ovogodišnja svečana sjednica Skupštine Opštine Kotor 21.11.2014.godine, kako i priliči, biće u znaku 70 godina od poraza fašizma u našem gradu i 70 godina života u slobodi.

Zajedno sa Opštinom Kotor, kako je i do sada bila tradicija, naše udruženje će položiti cvijeće i odati poštu palim za slobodu na spomenicima u Risnu u 10 sati i u Parku slobode u Kotoru u 11:30 sati. Ove godine povodom 21. novembra, odavanje pošte palim za slobodu, i polaganje cvijeća u organizaciji našeg udruženja, biće obavljeno na spomen obilježja u Bratešićima, Nalježićima i Trešnjici (U Grblju) i na spomen obilježjima u Dobroti, Škaljarima, Mulu, Prčanju, Stolivu, na Trojici i u Kavču.

U kotorskim osnovnim i srednjim školama biće održani prigodni časovi istorije, u znak sjećanja na našu slavnu narodno oslobodilačku borbu i na 70 godina života u slobodi.“

 

                                                                                                                                          Predsjedništvo opštinskog odbora

                                                                                                                                             UBNOR-a i antifašista Kotor