Promocija knjige "Bokeška pjatanca" u Kotoru

Time to read
less than
1 minute
Read so far

Subota, 14. listopada 2017. - 8:55
Autor: 

U organizaciji OJU „Muzeji“- Galerije solidarnosti , u utorak,17. listopada u 19 sati u Galeriji solidarnosti u Kotoru bit će pretstavljena nova knjiga Maša Čekić  "Bokeška pjatanca".

Na promociji će govoriti: Blaženka Vučurović,  Vlasta Mandić , Dubravka Jovanović  i autor.

U glazbenom dijelu programa  sudjeluju učenice muzičke škole „Vida Matjan“: Jelena Ojdanić, flauta, Kristina Miljenović, gitara, uz klavirsku pratnju  prof.  Ane Mihaljević.

Knjiga Maša Miška Čekića ‘’Bokeška pjatanca’’ sadrži trideset priča tematski povezanih nitima prošlosti, najčešće mrvicama s bokeške trpeze. Uz njih je 147 recepata bokeške kužine i 125 fotografija.

-Pisac prepozantljivog identiteta, vezan za svoj zavičaj nitima snažnog emocionalnog intenziteta koji se očituje kao konstantna opčinjenost bokeškom tradicijom, običajima, vjerovanjima i ljepotom ovog kraja, otvara stranice nove knjige i pruža nam na uvid, razmišljanje i ocjenu priče u kojima oživljava sjećanja na svoje djetinjstvo, događaje, ljude, bokeške legende i mitove. Ispričane su jednostavnim stilom, laganim za čitanje i razumijevanje, sa dosta elemenata i riječi koje karakterišu bokokotorsko jezično područje. Pisao ih je novinar, publicista, čovjek od pera i velikih literarnih mogućnosti- napisala je Blaženka Vučurović u predgovoru ove knjige.