"Ružno pače"

Time to read
1 minute
Read so far

Četvrtak, 03. srpnja 2014. - 13:14
Autor: 

U okviru glavnog pozorišnog programa večeras 3.srpnja od 20 sati u Kulturnom centru nastupiće Gradsko pozorište iz Podgorice sa lutkarskom predstavom "Ružno pače", za koju je, po motivima bajke Hansa Kristijana Andersena, tekst napisao Igor Bojović, a režirao Jaroslav Antoniuk.

Takođe, u okviru glavnog, takmičarskog programa od 21.30h na Ljetnjoj pozornici nastupiće Silver Dance Company iz Mišmereta u Izraelu sa plesnom predstavom "Srebrni šou". Ova predstava u žanru plesno-vizuelnog pozorišta traga za stvaranjem, za nečim novim i interesantnim, uči nas ponešto o nama samima i o našoj vezi s drugim ljudima. Umjetnike ujedinjuje potraga za neograničenim potencijalom materije, prostora, igračkih pokreta, slika tišine, toka plesa i njegove pauze, elementima koji zajedno stvaraju biće unutar bića u umjetniku, biće koje posmatra i shvata stvari iz različitih uglova i kroz različite oblike.

Prateći program

OD 19 sati u galeriji solidarnosti (Palata Pima) biće otvorena izložba lutaka Narodnog muzeja Slovenije pod nazivom "100 godina slovenačkog lutkarstva" koja se realizuje u saradnji sa Ambasadom Slovenije u Crnoj Gori.

Od 19.30 sati na Pjaci od kina Dramski studio Scena iz Bara izvešće predstavu "Mogli".

Od 20.30 sati na Pjaci od kina, u okviru zabavno-književnog programa pod nazivom "Čitaonica pod velikim drvetom" biće predstavljen roman "Čarna i Nesvet" Uglješe Šajtinca dobitnika nagrade Politikinog zabavnika. Gost programa će biti urednik tog kultnog časopisa Petar Milatović, a povodom ostvarivanja saradnje Kotorskog festivala pozorišta za djecu i časopisa Politikin zabavnik. Sekvence iz romana " Čarna i Nesvet" izvodiće polaznici Dramskog studija Kulturnog centra "Nikola Đurković" iz Kotora.

U 22h, u okviru Scene za mlade, Teatar Farmakopea iz Beograda predstaviće se predstavom "Otrovi Kapuletovog vrta".