U Tivtu otvorena izložba „Okom Tivćana“

Time to read
less than
1 minute
Read so far

Srijeda, 21. travnja 2021. - 9:17
Autor: 

Izložba “Okom Tivćana” otvorena je sinoć u JU Muzej i galerija Tivat.

Nazočne je pozdravila direktorica JU Muzej i galerija Tivat mr.  Jelena Bošković,  koja je kazala da je umjetnost veza između vidljivog i nevidljivog, a publika je ta koja ima ulogu konzumenta umjetnosti. Kako kaže, fotografiranje je nekad bilo privilegija, a danas je svakodnevnica.

Predsjednik i jedan od osnivača Foto kino i video kluba “Mladost” Anton Gula Marković obratio se nazočnima: „Ovakve izložbe podstiču kreativnost, a imaju i dokumentarni značaj, jer često donose svjedočanstva o promjenama u gradu i društvu. Prve fotografije u Tivtu pojavile su se krajem devetnaestog vijeka za vrijeme austrougarske vladavine i uglavnom su bile vezane za aktivnosti izgradnju Arsenala, kasarni i fortifikacija. Tada nastaju prve panorame i razglednice Tivta, kao i fotografije izgradnje, uglavnom Pina i priobalja“.

Posjetiteljima se obratio i fotograf Mihael Miko Đuričić: „Ovo je sjajna prilika da na jednom mjestu obuhvatimo sve one, koji su se tokom godine angažovali da “uhvate” neki lijepi momenat i podjele ga sa publikom. Imamo priliku da vidimo i one koji učestvuju više godina, te kroz njihov kontinuitet pratimo i njihov napredak. Svake godine ima neko ko nas posebno iznenadi ili neki skriveni talenat koji otkrijemo. Fotografije variraju od umjetničkih do komercijalnih, portreta i pejzaža, čime ova izložba pokazuje raznolikost i bogatstvo prizora u kojima ćete, nadam se, uživati jednako kao i mi dok smo ih fotografisali.”