Večer posvećena bokeljskom glazbeniku Vicku Nikoliću

Time to read
less than
1 minute
Read so far

Petak, 24. lipnja 2016. - 9:22
Autor: 

U subotu, 25. lipnja, s početkom  u 20sati, u organizaciji Hrvatskog građanskog društva Crne Gore, u Kulturnom centru  „Nikola Đurković“ održat će se program "Vraćam se tebi Boko moja" posvećen bokeljskom glazbeniku Vicku Nikoliću.

Vicko Nikolić veliki glazbenik i skladatelj, podrijetlom iz Boke Kotorske, još davne 1961. godine, napustio je Boku doselivši se u Zagreb, ali ni u jednom trenutku svoga života njegove misli nisu otišle iz njegovog rodnog kraja. S Bokom u srcu zauvijek u veljači 2014. godine napustio je i Boku i Zagreb i sve svoje voljene,  ostavljajući značajan trag svoga bitisanja na ponos i slavu i Hrvatskoj i Crnoj Gori.

Hrvatsko građansko društvo Crne Gore-Kotor 2005. godine bilo je nakladnik knjige "Boka kotorska u pjesmi, slici i sjećanju",  autora Vicka Nikolića koja je tiskana u Zagrebu uz financijsku potporu Hrvatske gospodarske komore.

U znak sjećanja na ovog velikog pjesnika i glazbenika i njegova djela posvećena Boki, Hrvatsko građansko društvo Crne Gore odat će počast i priznanje Vicku Nikoliću, s ciljem da njegov lik i djelo ostanu u našem trajnom sjećanju.