X. OBLJETNICA HGD – CRNE GORE

Time to read
less than
1 minute
Read so far

Srijeda, 04. svibnja 2011. - 8:34
Autor: 

Hrvatsko građansko društvo ove godine slavi desetu obljetnicu postojanja. Predsjednik Ivan Ilić izjavio je za naš radio da je ovo jubilarna godina koja će biti obilježena nizom manifestacija. Već 5. svibnja u crkvi Svetog Duha, Kotor bit će organizirana promocija knjige "Slikom kroz prošlost" Boka kotorska i Crnogorsko primorje na starim razglednicama 1890. – 1940. autora Darija Musića i Miroslava Ulčara.
Tijekom svibnja planirana je promocija knjige "Pomorstvo Boke XIX stoljeća" u suradnji sa Bokeljskom mornaricom bratovštinom Zagreb, kao i Predstava "Čaruga" u produkciji HNK iz Zagreba.
"Tijekom lipnja planiramo svečanu Skupštinu društva na kojoj bi se zahvalili na prigodan način nekim našim članovima na uspješnom radu u proteklih deset godina a do kraja mjeseca održat ćemo redovitu izbornu Skupštinu HGD.

U ovoj izbornoj godini smatram da bi trebali osvježiti Upravni odbor društva mlađim ljudima sa novim idejama. Smatram da su se stekli uvjeti da bi nakon šest godina trebao prepustiti mjesto Predsjednika HGD mlađima, što ne znači da ću napustiti društvo već ću i dalje raditi i biti aktivan član, " izjavio je Ivan Ilić predsjednik Hrvatskog građanskog društva za Radio Dux. Razgovor u cijelosti možete poslušati u emisiji "Tragom Hrvata Boke i događaja" 5.svibnja u 13 sati sa naših valova.
Audio: Ivan Ilić - predsjednik HGD CG