Večeras Kotor u svom starom sjaju uz Muzičku radionicu

Time to read
less than
1 minute
Read so far

Petak, 07. kolovoza 2015. - 10:05
Autor: 

Bogatu glazbenu kulturu koju Kotor posjeduje i njeguje svojevremeno su gradili sjajni glazbenici koji su činili poznati sastav Muzičke radionice: Zoran Proročić, Vladimir Begović, Duka Martinović, Mladen Ristelić i Željko Marković. Muzička radionica je postojala 5 godina, i izdala jednu ploču i večeras će koncertom na Glavnom gradskom trgu proslaviti 30 godina od osnivanja.
Iako ih dugo nije bilo na sceni u ovom sastavu, svatko od njih je vrijedno radio na očuvanju mediteranske glazbe u Kotoru i Boki. Ipak, mnoge generacije mogu se pohvaliti da su sazrele uz njihove hitove kakvi su „Pjesma o Boki“, „Dođite na fešte“, „Tre sorele“ i mnoge druge. A kako članovi sastava ističu, jako se vesele što sad i nečiji unuci igraju uz njihove note.
Kako su izjavili za Radio Kotor, na večerašnjem repertoaru će se naći za svakoga ponešto, te će osim pjesama Radionice izvesti i neke rock hitove. Večerašnji spektakl koji sudeći po komentarima Kotorani željno iščekuju, upotpunit će i prateći glasovi dvije sjajne mlade kotorske glazbenice – Dragane Bokan i Hildegard Mraković.

Gost na večerašnjem koncertu bit će Igor Lazić- Niggor.

Početak koncerta je u 22 sata.