4. Svjetsko nogometno natjecanje klubova Hrvata izvan domovine

Time to read
less than
1 minute
Read so far

Subota, 22. lipnja 2019. - 10:40
Autor: 

4. Svjetskog nogometnog natjecanja klubova Hrvata izvan domovine bit će održano od 24. do 28. lipnja u Zagrebu.

Svečano otvorenje 4. Svjetskog nogometnog natjecanja klubova Hrvata izvan domovine održat će se 24.6.2019., s početkom u 16.00 sati na stadionu NK Hrvatski dragovoljac u Zagrebu, a na istom će sudjelovati g. Zvonko Milas, državni tajnik Središnjeg državnog ureda za Hrvate izvan RH.

Na ovogodišnjem natjecanju sudjeluje 6 klubova i to:

-NK Pajde (Mohlin) iz Švicarske kao branitelji naslova

-NK Croatia Toronto iz Kanade

-SC Croat San Pedro iz SAD-a

-Canberra FC iz Australije

-NK Slavonija Bern iz Švicarske

Reprezentacija vojvođanskih Hrvata, kao pobjednik prvenstva Hrvatske nacionalne manjine iz 2017. godine.

Napominjemo kako su klubove utemeljili Hrvati izvan domovine – predstavnici hrvatskog iseljeništva i hrvatske nacionalne manjine.

Važnu ulogu u ovom tradicionalnom natjecanju imaju Središnji državni ured za Hrvate izvan Republike Hrvatske i Hrvatski nogometni savez kao jedini nogometni savez u svijetu koji na ovakav način okuplja svoje iseljeništvo i organizira ovakva natjecanja.

Središnji državni ured za Hrvate izvan Republike Hrvatske kontinuirano im pruža podršku i njeguje zajedništvo koje se kroz ovakva sportska događanja iz godine u godinu sve više učvršćuje. Upravo je jačanje veza  Hrvata izvan RH s domovinom jedan od strateških ciljeva Republike Hrvatske i zadaća ovog Ureda. Također, valja naglasiti  kako su upravo sport, sportaši i svi sportski uspjesi godinama ujedinjavali i ujedinjuju hrvatski narod diljem svijeta.