EURO: "Vatreni" izborili osminu finala, Engleska pobjednik skupine

Time to read
1 minute
Read so far

Utorak, 22. lipnja 2021. - 23:01
Autor: 

Hrvatska nogometna reprezentacija izborila je plasman u osminu finala EURO-a nakon što je u susretu 3. kola D skupine u Glasgowu pobijedila Škotsku sa 3-1.

Golove za Hrvatsku zabili su Nikola Vlašić (17), Luka Modrić (62) i Ivan Perišić (77), dok je za Škotsku pogodio Callum McGregor (42).

Nakon što su u prva dva kola osvojili samo jedan bod, aktualnim svjetskim doprvacima je za prolaz skupine trebala bilo kakva pobjeda. Tri boda protiv Škota osiguravali su "Vatrenima" plasman u osminu finala, a s koje pozicije ovisilo je o rezultatu utakmice Engleska - Češka.

Na koncu Hrvatska ide dalje kao druga jer je Engleska pobijedila Češku sa 1-0 golom Raheem Sterling (12) osvojivši prvo mjesto u skupini.

Hrvatsku sada 28. lipnja u Kopenhagenu u osmini finala čeka drugoplasirana ekipa iz skupine D u kojoj su Švedska (4), Slovačka (3), Španjolska (2) i Slovačka (1), a u zadnjem kolu sastaju se Švedska - Poljska i Španjolska - Slovačka.

Engleska će kao pobjednik skupine igrati protiv drugoplasirane ekipe iz skupine F u kojoj su Francuska (4), Njemačka (3), Portugal (3) i Mađarska (1). Dalje idu i Česi kao trećeplasirani.

Bila je to prva pobjeda hrvatske reprezentacije protiv Škotske nakon što smo u dosadašnjih pet međusobnih susreta ostvarili tri remija i dva poraza.

Hrvatska je povela u 17. minuti golom Nikole Vlašića. Loptu je u kazneni prostor ubacio Josip Juranović, Ivan Perišić je spustio glavom do veznjaka moskovskog CSKA koji je s desetak metara matirao škotskog vratara.

Nažalost, domaćin je izjednačio u posljednjim trenucima prvog dijela, a strijelac je u 42. minuti bio Callum McGregor. 

Hrvatska je u novu prednost stigla u 62. minuti sjajnim golom Luke Modrića koji je vanjskom felšom pogodio rašlje sa 20-tak metara. Sve dvojbe oko pitanja pobjednika razriješio je Ivan Perišić pogodivši glavom u 77. minuti nakon Modrićevog ubačaja iz kornera.

 Hina