Europa Cup: Odličan start jedriličara iz Crne Gore

Time to read
1 minute
Read so far

Petak, 07. listopada 2022. - 22:19
Autor: 

Drugog natjecateljskog dana na međunarodnoj regati Europa Cup u jedrenju za olimpijsku klasu ILCA imamo i prve rezultate. Uvjeti nisu bili naklonjeni jedrenju, ali je borba između organizatora i jedriličara s jedne i vjetra s druge strane, pripala organizatorima i jedriličarima, pa je odjedrena po jedna regata u svima klasama – ILCA7, ILCA6 i ILCA4.
U olimpijskoj klasi ILCA 7, na kraju drugog dana na regatnom polju i prvog jedrenja, lidersku poziciju je prigrabio mladi Ilija Marković, koji je najavio borbu za medalju, kako u generalnom plasmanu, tako i u konkurenciji jedriličara do 21 godine. Odmah iza Ilije Markovića, je Milivoj Dukić, Novljanin koji je tri puta sudjelovao na Olimpijskim igrama. Na trećem mjestu je Dimitris Papadimitriju iz Grčke.
Od ostalih jedriličara iz regije, Antun Tomašević iz Hrvatske je četvrti, Nikola Banjac iz Srbije osmi, a Marko Petković, također iz Srbije je trenutno na devetom mjestu.
U klasi ILCA 6, na prvom mjestu je Tedi Leonardelli iz Hrvatske, na drugom je Nikola Golubović, član Jedriličarskog kluba Delfin iz Tivta, a na trećem Vadim Okladnikov iz Ukrajine.
Od ostalih jedriličara iz regije, Dorotea Spisić iz Hrvatske je peta, Andrija Marković iz Crne Gore i JK Delfina je osmi, Luka Eraković iz Srbije je na 11. mjestu, a Vasilije Kurbanović iz Crne Gore i JK Delfin je trenutno na 13. mjestu.
U klasi ILCA 4, Bohdan Ruhlin iz Ukrajine je prvi, Linda Dokupilova iz Češke je na drugom mjestu, a treću poziciju drži Varvara Postrelko iz Ukrajine.
Od jedriličara iz regije, Grigor Petener iz Hrvatske je šesti, Katja Rabak iz Hrvatske je sedma, a Vito Fili iz Hrvatske je na osmom mjestu. Spasoje Đuranović iz Crne Gore i JK Delfin je trenutno 11., a prate ga Andrej Drakulović, Marko Vujović, također momci iz Crne Gore. Nađa Mihajlov iz Srbije je na 15., Petar Klakor iz Crne Gore na 20., a Pavle Musić na 23. mjestu.
Natjecanje traje do 9. 10., organizatori i jedriličari se nadaju da će vremenski uvjeti biti bolji, da će biti mnogo više vjetra nego što je to bio slučaj tijekom dana koji je ostao iza nas, tijekom kojeg je jačina vjetra iznosila od pet do osam čvorova.

Foto: Duško Miljanić