Finale jedrenja na MI: Dukić šesti, Marković osmi

Time to read
less than
1 minute
Read so far

Ponedjeljak, 04. srpnja 2022. - 22:19
Autor: 

Jedriličari iz Crne Gore, Milivoj Dukić i Ilija Marković, pod komandom selektora Ilka Klakora, ostvarili su primarni cilj na Mediteranskim igrama. Izborili su plasman u TOP 10. Do finalnog jedrenja postojala je prilika da  se i Dukić i Marković   izbore za medalju.

Dukić i Marković su u zaista jakoj konkurenciji, koja ne zaostaje mnogo za onom na šampionatu Europe, stigli do TOP 10. Milivoj Dukić je na kraju bio šesti, a mladi Ilija Marković je zauzeo osmo mjesto.

Podsjećanja radi, pretposljednjeg dana natjecanja  nije bilo vjetra te dvije regate nisu odjedrene. Dan prije, Milivoj Dukić je osvojio prvo mjesto, ali je ovaj sjajni rezultat poništen odlukom sudija o prestupu na startu. Pored toga, umjesto medal race regate posljednjeg dana, koja bi se bodovala duplo, odjedrena je jedna regata i to svih sudionika natjecanja.

Zlatnu medalju, osvojio je Žan Baptist Bernaz iz Francuske, srebrnu je prigrabio Žoel Rodrigez Perez iz Španjolske, a brončanu Đovani Kokoloto iz Italije.

Od ostalih jedriličara iz regije, Žan Luka Zelko iz Slovenije je zauzeo peto mjesto. Bruno Gašpić iz Hrvatske je Igre završio na 11., njegov brat Stipe Gašpić na  13., Liam Orel iz Slovenije je zauzeo 16., a Nikola Banjac iz Srbije 17. mjesto.