Markoviću zlato u Opatiji

Time to read
less than
1 minute
Read so far

Ponedjeljak, 02. prosinca 2019. - 8:22
Autor: 

Jedriličari iz Crne Gore i Jedriličarskog kluba Delfin iz Tivta nastavili su sa sjajnim rezultatima u godini koja se polako bliži kraju. Na prestižnoj međunarodnoj 46. regati Opatija Cup mladi i talentirani  Ilija Marković osvojio je prvo mjesto i zlatnu medalju u klasi Laser Standard, nakon što se nedavno  pozicionirao na 21. mjesto na svijetu u konkurenciji jedriličara do 19 godina u Splitu. Višestruki šampion države u različitim klasama je još jednom potvrdio da posjeduje veliki potencijal.

Isto važi i za Nikolu Golubovića, koji je nedavno osvojio dvije zlatne medalje na Balkanskom šampionatu,  koje je organizirano u Tivtu. Golubović je u žestokoj konkurenciji osvojio četvrto mjesto u generalnom plasmanu, a treće  u konkurenciji jedriličara u klasi Laser 4.7.

U klasi Laser Radial, Danilo Jončić, koji je na  spomenutom Balkanskom šampionatu osvojio zlato i srebro, zauzeo je 12. mjesto u zaista jakoj konkurenciji, a samo dva mjesta iza njega bio je izuzetno talentirani Stefan Anđelić.

 Na 46. Kupu Opatije, sudjelovalo  je više od 70 jedriličara iz Hrvatske, Italije, Slovenije, Švicarske, Srbije i Crne Gore.

Vremena za odmor nema jer jedriličari iz Crne Gore, zajedno sa selektorom Ilijom Klakorom, odmah posle Opatije nastavljaju za  Pulu,  gdje će sudjelovati na međunarodnoj regati, na kojoj je  sudjelovanje prijavilo više od 500 jedriličara. Bit će to veliko iskustvo, a ujedno i prilika, da Ilija Marković, Nikola Golubović, Danilo Jončić i Stefan Anđelić ponovo obraduju ljubitelje sporta i jedrenja u Crnoj Gori lijepim vijestima, kao što to rade i čine u proteklih nekoliko godina.