Otvoreno prvenstvo Crne Gore u jedrenju 2020. – prvi dan

Time to read
1 minute
Read so far

Subota, 27. lipnja 2020. - 6:53
Autor: 

Otvoreno prvenstvo Crne Gore u jedrenju 2020. počelo je jučer  i traje do nedelje,  28.6., u Luštici Bay. Za mjesto na pobjedničkom postolju u klasama Optimist i Laser  bori se 55 jedriličara iz četiri crnogorska kluba, JK Lahor Kotor, JK Jugole Grakalić Herceg Novi, JK Jovo Dabović Baošići i i JK Delfin Tivat. Prvenstvo su organizirali i Jedriličarski klub Delfin i Crnogorski jedriličarski savez  uz podršku Ministarstva sporta i mladih Crne Gore i kompanije Luštice Bay. 

Prvog natjecateljskog dana jedriličari su uspjeli odjedriti tri regate. Početak dana sa slabim oštrijalom nije obećavao, ali se ubrzo razvio maestral jačine do 10 čvorova. Nepobjedivi Pavle Musić iz Delfina je uvjerljivo  prvi s  tri pobjede u klasi Optimist. Za njim uvjerljivo  drži drugo mjesto Viktor Lesjak, također iz Delfina. Romina Racković iz Lahora je trenutno na trećem mjestu,  ali i uvjerljivo prva u konkurenciji djevojčica u klasi. Njene klupske drugarice dijele postolje, Katja Ivanova je druga i Nina Strahinja treća. U konkurenciji do dvanaest godina VIktor Lesjak je prvi, Petar Klakor drugi i treća je NIna Strahinja.

Nikola Golubović, Delfin, je prvi, Miloš Vujović, Lahor, drugi i Jana Jakšić iz JK Jugole Grakalić treća u klasi Laser 4.7. Danilo Jončić drži jako prvo mjesto u Radilu, odmah za njim je Stefan Anđelić, obojica iz Delfina. Ivan Pušić iz JK Jugole Grakalić je treći. U olimpijskoj klasi Laser prvi je naš olimpijac Milivoj Dukić iz JK Jugole Grakalić. Perspektivni Ilija Marković iz Delfina je drugi, treći je Todor Tušup iz Herceg Novog.

 Jedriličarima predstoji još dva dana natjecanja.