Jedriličari Delfina uspješni na Kupu Mimoze

Time to read
less than
1 minute
Read so far

Nedjelja, 16. veljače 2020. - 9:39
Autor: 

Jedriličarski klub Jugole Grakalić jučer  je ugostio jedriličare u klasi Optimist i Laser   na Kupu Mimoze,  koji se održava 46. put u sklopu manifestacije Dani Mimoze.  Na regati su sudjelovali  jedriličari iz klubova iz Boke, J. Grakalić, Delfin i Lahor, i jedriličari iz Srbije. Nakon kratke zimske pauze jedriličari su uživali u prvom jedrenju po buri jačine 10 čvorova. Ubrzo  nakon starta druge regate vjetar je okrenuo na zapadni i zatim potpuno stao, čime je i završena regata.

 U klasi Optimist pobjednik je Pavle Musić iz JK Delfin, aktualni državni prvak. Na drugom mjestu je Romina Racković, a na trećem Andrej Drakulović, oboje iz JK Lahor. Viktor Lesjak je pobjednik u konkurenciji Optimista do 12 godina, na drugom mjestu je Vanja Strahinja iz Lahora, i treći je Petar Klakor, Jk Delfin. Jedriličarke JK Lahor zauzele su postolje Optimista u konkurenciji djevojčica. Romina Racković je prva, Strahinja Nina druga i Vanja Strahinja je treća. 

 Nikola Golubović iz Delfina je prvi u klasi Laser 4.7, drugi je Relja Milovanović iz JSS, a treći je jedriličar JK Jugole Grakalić iz Herceg Novog Robert Moris. Danilo Jončić, JK Delfin, je prvi u klasi Laser radial. Drugo mjesto je osvojio Luka Ognjanović, a treće Radivoje Popović, obojica iz JK Lahor.