Počela svjetska RC44 regata

Time to read
1 minute
Read so far

Četvrtak, 11. travnja 2019. - 8:17
Autor: 

 Devet RC44 timova, započeli su globalnu jedriličarsku trku RC44 Porto Montenegro, koja će trajati od 10. do 14. 4., u akvatoriju marine Porto Montenegro i Boke kotorske.

„Ovaj jedriličarski spektakl je probudio veliko interesovanje, i za jedriličarske profesionalce, ali i za naše VIP klijente koji uživaju u regati, i koji su aktivni učesnici. S ovim događajem započinjemo ljetnju sezonu i u nautičkom naselju Porto Montenegro, ali i gradu Tivtu“, istakao je direktor marine Porto Montenegro Tony Browne.

Jedriličarski klub Porto Montenegro i Crna Gora su u ovom trenutku u fokusu jedriličarske javnosti, a ova regata je sjajna prilika za svi gosti Porto Montenegra i lokalci uživo gledaju svjetsku regatu.

„Ovo je 13. edicija RC44 Cup-a, regata je od tada, pa do sada, revolucionarna u svijetu jedričičarstva, drugačija, i sačuvala je svoju specifičnosti. Iako su vlasnici ovih jedrilica i takmičari privatno prijatelji, na moru su orijentisani na cilj i pobjedu. Zadovoljstvo je da jedrimo u Crnoj Gori“, istakao je Bertrand Favre, menadžer 44Cup.

Regata, koja će se po prvi put održati u Portu Montenegru, bit će prva trka u sezoni 2019. u takmičenju RC44Cup, koje obećava da će biti dugo, neizvjesno i zahtjevno. 44Cup se sastoji od pet regata, a završna će se održati u 11.mj.,  na Majorci.

„Sportska pecifikacija jedrilica je takva da je prilagodljiva profesionalcima i amaterima. Svatko ima svoju ulogu u adrenalinskoj sportskoj, ali i lifestyle utrci“, dodao je Cameron Appleton, iz tima Aqua koja je pet puta već bila pobjednik RC44 Cup-a.

„Svaka regata nosi svoj izazov, zavisi od geografskih katakteristika lokacije gdje jedrimo i vjetra, ali kombinacije tima. Taktičari nose jednu od glavnih uloga – iskombinujemo da svako iskoristi svoj maksimum na jedrilici, i ostvari što bolji rezultat2, akcentirao  je Ed Baird, taktičar na jedrilici Peninsula Petroleum.

Sponzori regate su hotel Regent Porto Montenegro gdje su smješteni svi natjecatelji  i VIP klijenti, Turistička organizacija Tivat, Riana group i Videoworks.