Povratak Cro Cop-a

Time to read
2 minutes
Read so far

Nedjelja, 12. travnja 2015. - 10:33
Autor: 

Dugo su novinari čekali Mirka Filipovića i ostale borce da se pojave na press konferenciji nakon sjajne predstave i povijesne pobjede koju je Cro Cop ubilježio u Krakowu. Jedan se ipak nije pojavio. Gabriel Gonzaga je odvezen u bolnicu zbog posjekotina i potresa mozga. Ljudi iz UFC-a nisu htjeli ništa riskirati jer kako su rekli novinarima, ozljede su bile prilično teške.

Očekivano, Mirko je bio vrlo zadovoljan pobjedom te je odmah na početku naglasio kako mu je ovo bio jedan od najbitnijih mečeva u čitavoj karijeri. Otkrio je novinarima da je prve dvije runde "pauzirao" iz taktičkih razloga...

"Znao sam da ga moram pobijediti. Ovo je bio vrlo bitan meč za mene, za čitavu moju karijeru. Bio sam sjajno pripremljen, a s obzirom da se radilo o dvoboju na pet rundi, znao sam da imam vremena. Naša strategija je bila da prve dvije runde čekam te da u napad krenem tek u trećoj rundi. Ne želim se sada praviti pametan, no takvu smo taktiku napravili i nje sam se držao. Nije bilo lako, Gonzaga je odličan borac. Taktika je bila kružiti, umoriti ga i dovršiti u trećoj rundi. Upravo se to dogodilo", rekao je Cro Cop na početku.

U drugoj rundi je zaradio veliku posjekotinu pa je njihov plan mora biti ubrzan...

"Zapravo nisam znao kolika je bila posjekotina jer je nisam mogao vidjeti. No, osjećao sam se dobro. Dobio sam upozorenje iz kuta da meč moram završiti u trećoj rundi jer je rana velika i postoji opasnost da se dvoboj prekine. To sam i učinio. Stipe (Drviš) mi je rekao da moram krenuti naprijed, upute su bile da moram dovršiti posao", objašnjava Cro Cop.

Drviš: Mirko je napravio točno što smo se dogovorili

"To je bila naša taktika. Htjeli smo dvoboj uvesti u treću rundu i onda krenuti naprijed. Znali smo da će Mirko tu imati prednost. Nismo htjeli da se žuri. Odradio je posao točno kako smo se dogovorili", dodao je Drviš koji je tijekom meča iz Mirkovog kuta često dovikivao razne upute.

"Kad sam vidio da je postalo kritično rekao sam mu - ne možeš više čekati, moraš završiti meč u ovoj rundi", objašnjava zadovoljni bivši boksački prvak i dodaje: "Kada je Gonzaga promašio ono rušenje, vidjeli smo da mu je snaga okopnila i tada sam bio siguran da će ga Mirko nokautirati."

Mirko: Znao sam da meč neće otići do kraja

Je li Cro Cop nakon dvije runde u kojima je dominirao Gonzaga gubio vjeru u pobjedu iako se držao zadane taktike?

"Ne, znao sam da ga mogu pobijediti. Već sam rekao da sam imao sjajne pripreme, bio sam spreman za pet rundi, ali sam znao da meč neće otići do kraja. Vjerovao sam da ću meč dovršiti u trećoj ili četvrtoj rundi. U prve dvije runde sam se dobro branio iako je bio u dominantnoj poziciji. Dobio sam par laktova. Ne želim biti sad pametan, ali taktika je bila točno ovakva - lagano raditi prve dvije runde i onda pobijediti u trećoj. Točno tako se i dogodilo", objasnio je Mirko.

Laktovi su odlučili prvi meč, a sada i drugi. Na sreću, ovaj put su bili na njegovoj strani...

"Udarao sam ga laktovima jer sam imao priliku za tako nešto. To je opasna tehnika koja se radi iz klinča pa sam je i primjenio kada je bila za to šansa. Da sam imao dobru šansu baciti high kick, to bih i učinio. Bio sam u klinču pa sam upotrijebio laktove."

Publika je bila sjajna i navijala je glasno za Cro Copa. Je li Mirko to očekivao?

"Iskreno govoreći nisam o tome mislio. Znao sam da će biti dosta hrvatskih navijača i da će navijati za mene. Bila je ovo stvarno prekrasna noć za mene. Čitav tjedan sam se osjećao dobro tu u Krakowu. Bilo je tu mnogo mojih prijatelja i mnogo navijača. Ovo je bila borba koju sam iščekivao s najvećom željom i bio sam vrlo uzbuđen zbog nje."

"Odgovara mi Europe, već se malo bojim aviona"

Upitan o planovima, Cro Cop je ostao zakopčan i kaže:

"Ne razmišljam o budućim mečevima, razmišljam samo o tome da dođem u hotel, uzmem svoje stvari i uđem u kombi. Što je sljedeće, ne znam."

Da li bi želio i ostale mečeve odraditi u Europi?

"Svakako da mi odgovara boriti se u Europi. Nema vremenske razlike, mogu doći automobilom. Već se malo bojim aviona", našalio se Cro Cop za kraj.