Prva BLU26 Internacionalna regata

Time to read
1 minute
Read so far

Srijeda, 11. svibnja 2016. - 10:01
Autor: 

Po prvi puta  u akvatoriju  tivatskog zaljeva prethodnog vikenda održana je Blu26  Internacionalna regata na inicijativu švicarskih jedriličara i partnera Porto Montenegro Jahting kluba (PMYC). Sedam regatnih timova iz Švicarske natjecalo  se u „fleet racingu“, a pobjednik ove prestižne regate je skiper Michael Klotzli sa svojom posadom. Na regati je sudjelovala i crnogorska posada, koja je sa skiperom Milošem Radonjićem iz Kotora osvojila drugo mjesto, a treće je pripalo Ferdinandu Huseru iz Švicarske.

Jahting klub Porto Montenegro se ponosi svojom jedriličarskom flotom: Blu 26 su profesionalne jedrilice pravljenje za ovaj tip jedrenja, okretne, lagane i brze, idealne za timsko jedrenje. Osim u natjecateljske  svrhe u regatnom jedrenju, koriste se i za slobodno vrijeme, za krstarenje u društvu obitelji i prijatelja. Interesantna je informacija da je ove jedrilice dizajnirao upravo Christian Scherer iz Švicarske, koji je sa svojim timom osobno sudjelovao  ovog vikenda i na regati u Tivtu.

„Lokalni kotorski tim Angelo Rosso na čelu s Milošem Radonjićem ostvario je nevjerojatan rezultat u društvu takvih takmičara svjetske klase - oni su se pokazali kao sjajan tim, bili na prvom mjesto tijekom cijele regate, ali su u finalu imali nesreću da je vjetar oslabio i promijenio smjer i na njihovu štetu pogurao Švajcarce  u pobjedu. Ovakvom zaslugom, dobili su i službeni poziv da sudjeluju na šampionatu u St. Moritz-u, gdje je natjecanje na Blu26 jedrilicama sinonim za pravo, sportsko jedrenje“, kazao je koordinator Jahting kluba Porto Montenegro, Nikola Krsmanović dodajući da su ovakve regate i uopće događaji organizirani  van sezone pravi način da se klijenti zainteresiraju za Crnu Goru kao destinaciju i tijekom ovih mjeseca, a ne samo ljeti.