Thompsonova 'Lijepa li si' će predstavljati Hrvatsku na Euru

Time to read
less than
1 minute
Read so far

Četvrtak, 28. siječnja 2016. - 8:34
Autor: 

Hrvatski nogometni savez dao je mogućnost glasovanja hrvatskim navijačima za pjesme koje će se puštati prije i poslije nastupa 'vatrenih' na Europskom prvenstvu 2016. godine u Francuskoj.

Navijači su mogli birati između deset pjesama: Croatio, iz duše te ljubim, Lijepa li si, Mi smo prvaci, Moja domovina, Mojoj lijepoj zemlji Hrvatskoj, Neka pati koga smeta, Srce vatreno, Uvijek vjerni tebi, Neopisivo, Samo je jedno.

Pjesme će se na razglasu u Francuskoj puštati prije i poslije utakmica hrvatske reprezentacije, a za "nacionalnu" pjesmu izabrana je ona Marka Perkovića Thompsona i prijatelja Lijepa li si.

Uz "nacionalnu" pjesmu svaka reprezentacija će imati još pet pjesama vezane uz nju te će se puštati tijekom slavlja i nakon pobjeda. Navijači su za pjesme slavlja izabrali Uvijek vjerni tebi, Samo je jedno, Neopisivo, Srce vatreno i Moja domovina.

Spomenimo da je Lijepa li si uvjerljivo odnijela pobjedu. Glasovalo je preko 27 tisuća navijača, a Lijepa li si je pobijedila s više od 80 posto glasova.

Podsjećamo da je Hrvatska u skupini D s europskim prvacima Španjolskom, Češkom i starim rivalima Turskom. Prvenstvo otvaramo 12. lipnja na Parku Prinčeva protiv Turske.