Tivatski jedriličari na hrvatskom prvenstvu u Primoštenu

Time to read
less than
1 minute
Read so far

Četvrtak, 22. listopada 2015. - 9:04
Autor: 

Poprište istinskog jedriličarskog spektakla ovog tjedna je hrvatski Primošten, gdje se od danas do nedjelje 25. listopada jedri Hrvatsko prvenstvo za juniore i seniore u olimpijskim klasama. Prijavljeno je 120 jedriličara, među kojima i 1 jedriličarka i 3 jedriličara tivatskog JK Delfin. 

Igor Les, jedriličar “Delfina” iz Tivta ima čast  da odmjeri snage s asovima svjetskog jedrenja u klasi Laser Standard , kao što su hrvatski jedriličari Tonči Stipanović, Daniel Mihelić, Flip Jurišić, te Kiparnin Pavlos Kontides, osvajač srebra na OI 2012. Izuzetno jaka konkurencija biće i za još troje jedriličara iz Tivta. Irina Kusovac jedri u olimpijskoj ženskoj klasi Laser Radial, i izazov joj je jedriti uz Tinu Mihelić, koja je na 17. mjestu na Svjetskoj listi. U klasi Laser Radial za muškarce jedri Balša Dojkić, a Ilija Marković u klasi Laser 4.7.

Prva regata je zakazana za danas, a  start je predviđen u 12 časova. Jedrit će se do nedjelje, predviđeno je da se jedri ukupno sedam regata.

Otvoreno prvenstvo Hrvatske za juniore i seniore  je jedna od posljednjih provjera pred okršaje najboljih jedriličara hrvatske i svijeta, a organizatori su s ponosom objavili da će se na regatnom polju pojaviti asovi kakvi su Ivan Kljaković Gašpić, Tonči Stipanović i Tina Mihelić“. Vrlo rijetko imamo prigode vidjeti naše najbolje jedriličare na djelu. Praktički jednom ili dva puta godišnje. Ta rijetka prigoda je upravo ovoga tjedna u Primoštenu” - kažu iz Hrvatskog jedriličarskog saveza.