Vaterpolo: Hrvatska – Nizozemska 16:9

Time to read
less than
1 minute
Read so far

Nedjelja, 17. siječnja 2016. - 9:13
Autor: 

Hrvatski vaterpolisti su u četvrtfinalu Eura. U Beogradu su u prvoj utakmici nokaut faze očekivano svladali Nizozemsku, rezultatom 16:9 (4-1, 3-2, 4-3, 5-3). 

Hrvatska je već nakon prve četvrtine ostvarila prednost 4:1 te do kraja susreta rutinski povećavala razliku u odnosu na inferiorne Nizozemce. Najbolji strijelci Hrvatske bili su Sandro Sukno i Maro Joković, svaki s pet pogodaka. Luka Bukić i Anđelo Šetka postigli su po dva, a Antonio Petković i Ante Vukičević po jedan pogodak. Za Nizozemce je tri gola zabio Lindhout, a po dva Winkelhorst i Gielen.

Hrvatska je prelomila susret u trećoj četvrtini, kada prvi put odlazi na šest pogodaka prednosti. Opuštanje pred kraj dionice Nizozemci nisu kaznili, no ozbiljnija reprezentacija iskoristila bi manjak koncentracije i nervozu koji su igrači Ivice Tucka iskazali u još nekoliko situacija. 

Sljedeću utakmicu Hrvatska igra u utorak, 19. siječnja, s početkom u 20.15 sati. 

"Zasluženo smo pobijedili. Odigrali smo vrlo korektnu utakmicu, ali ne i briljantnu. U ovoj fazi više nije bitno igrati briljantno, već pobjeđivati. Pobjeda nije dolazila u pitanje niti u jednom trenutku. Rutinski odrađen posao. Idemo dalje kroz turnir. U utorak nas čeka utakmica s jednom od najjačih reprezentacija svijeta. Kako bi se reklo, junak na junaka pa ćemo vidjeti!", kazao je nakon susreta izbornik Ivica Tucak.

 

Osmina finala - rezultati:

Španjolska - Malta 14-3

Crna Gora - Francuska 11-6

Srbija - Slovačka 10-5

HRVATSKA - Nizozemska 16-9

U nedjelju igraju:

Italija - Turska (9.30)

Mađarska - Gruzija (17.15)

Rumunjska - Grčka (18.45)

Rusija - Njemačka (20.15)