Zlato i bronca za Iliju Markovića

Time to read
less than
1 minute
Read so far

Ponedjeljak, 13. svibnja 2019. - 8:22
Autor: 

Završen je Laser Europa Cup u gradu Torbole u Italiji, a reprezentativac Crne Gore i jedriličar Delfina iz Tivta, Ilija Marković osvojio je zlatnu i brončanu medalju.

Ilija se borio u izuzetno jakoj konkurenciji, osvojio 12. mjesto u generalnom plasmanu, ali je u konkurenciji jedriličara do 19 godina osvojio zlato, a u konkurenciji jedriličara do 21 godine brončano odličje. U olimpijskoj klasi Laser Standard sudjelovalo  je 69 jedriličara diljem planete.

U klasi Laser 4.7 natjecala su  se tri jedriličara iz JK Delfin. Nikola Golubović je zauzeo 21. mjesto u generalnom plasmanu, a u konkurenciji jedriličara do 16 godina je bio deseti. Danilo Jončić je natjecanje  u Italiji završio na 39. mjestu, a Stefan Anđelić je završio natjecanje  na 56. mjestu. Poziciju je znatno popravio u posljednjoj regati,  kada je prvi ušao u cilj i popeo se na ljestvici za trinaest mjesta.

Ilija Marković se danas vraća u Tivat,  gdje će nastaviti pripreme za Europsko i Svjetsko prvenstvo u konkurenciji juniora. Mladi crnogorski reprezentativci,  jedriličari JK Delfin, Nikola Golubović, Danilo Jončić i Stefan Anđelić danas  putuju u Francusku, gdje će sudjelovati  na Europskom prvenstvu u klasi Laser 4.7.