Josipović doputovao u posjet Sjedinjenim Državama

Time to read
less than
1 minute
Read so far

Ponedjeljak, 12. svibnja 2014. - 11:46
Autor: 

Hrvatski predsjednik Ivo Josipović doputovao je u ponedjeljak u višednevni radni posjet Sjedinjenim Državama koji će prvenstveno biti posvećen energetskoj sigurnosti i energetskim projektima koje Hrvatska razvija.

Josipović će službeni dio posjeta početi u ponedjeljak navečer (utorak rano ujutro po srednjoeuropskom vremenu) prijemom za diplomatski zbor i hrvatsku zajednicu u hrvatskom veleposlanstvu u Washingtonu.

Drugoga će se dana boravka u SAD-u sastati s predstavnicima Kongresa, američkih nevladinih institucija i 'think-tankova', a u srijedu će u Bijeloj kući razgovarati s američkim potpredsjednikom Joeom Bidenom. Postoji mogućnost da se sastanku Josipovića i Bidena pridruži i američki predsjednik Barack Obama.

Posjet SAD-u Josipović nastavlja u četvrtak i petak Houstonu, u Teksasu, na energetskom forumu na kojem će biti okupljeno tridesetak naftnih i plinskih tvrtki, a razgovarat će se o ulaganjima u energetske projekte u Hrvatskoj.

Predsjednik Josipović će se također sastati i s američkim investitorima iz drugih sektora koji s iskazali interes za ulaganja u Hrvatskoj.

Tijekom boravka u Houstonu, Josipović će se susresti i s guvernerom te američke savezne države Rickom Perryjem, gradonačelnicom Houstona Annise Parker, kao i predstavnicima akademske zajednice na Sveučilištu u Houstonu.