Međunarodni sajam cvijeća "Split-cvit Mediterana"

Time to read
1 minute
Read so far

Srijeda, 07. svibnja 2014. - 11:18
Autor: 

U organizaciji splitskih "Parkova i nasada" sinoć je u Dioklecijanovim podrumima otvoren 39. Praznik cvijeća "Split - cvit Mediterana", na kojem se održava Međunarodna izložba cvijeća, uz sudjelovanje domaćih i stranih florista.

Direktor "Parkova i nasada" Zoran Barac rekao je da će se prvi dan ocjenjivati izložbeni uzorci u raznim kategorijama, a istovremeno će trajati i prodajni dio, pa će posjetitelji pred ulazom u podrume moći kupiti sadnice.

Dioklecijanovi podrumi su najbolji ambijent u kojem cvijeće najduže traje, te u kombinaciji cvijeta s kamenom manifestaciji daje poseban čar, dodao je.

Na Prazniku cvijeća, koji traje sve do 11. svibnja, sudjeluje stotinjak izlagača.

"Ovogodišnji Praznik cvijeća je poseban jer imamo izuzetne izlagače, ali i međunarodno natjecanje florista. I ove su nam godine došli strani natjecatelji, te petorica domaćih iz Zagreba, Dubrovnika, Zadra, Koprivnice, Bjelovara i Splita. Natjecatelji su kvalitetni i ove godine po prvi put imamo Lauru Leong iz Velike Britanije, natjecateljicu iz Chelsea flower showa", kazao je Barac.

Pokroviteljstvo nad manifestacijom uz Grad Split ima i Turistička zajednica grada čija je direktorica turističkih informativnih centara, Alijana Vukšić, posebno izdvojila sutrašnji veliki koncert Nene Belana i Marijana Bana na Rivi. Kazala je kako je program obogaćen cijelim nizom nastupa kulturno-umjetničkih društava, koncertima klasične i rock glazbe, te nezaobilazne klapske pjesme.

Ovim programom želimo privući građane Splita i Županije, ali i njihove goste da dođu do centra grada i uživaju u blagdanu svetog Dujma. Program je namijenjen svima - i za one željne pučke zabave, kulturnih priredbi, pjesme i plesa, kao i onima koji užitak nalaze u šetnji gradom, kazala je Vukšić. Dodala je kako se nada da će programi pripremljeni u povodu blagdana splitskog zaštitnika, svetog Dujma, pridonjeti da krilatica 'Nima Splita do Splita' i dalje bude istinski sinonim za sve ono što Split doista jest.