Novi gastro portal europske kuhinje

Time to read
less than
1 minute
Read so far

Četvrtak, 06. ožujka 2014. - 13:40
Autor: 

Radi jačeg povezivanja europskog turizma i prehrambenog sektora Europska komisija za putovanja (ETC) uz financijsku potporu Europske komisije realizirala je novi internetski portal www.tastingeurope.com putem kojeg se mogu objaviti razna nacionalna, regionalna i lokalna gastro događanja, doznaje se iz Ministarstva turizma.

Portal na jednom mjestu informira i prikazuje gastronomsku raznolikost europske kuhinje, ali služi i kao jedinstven te besplatan alat nacionalnim i turističkim uredima na lokalnoj razini putem kojeg mogu oglašavati gastronomska događanja te time postići bolju vidljivost.

Na portalu je trenutno objavljeno 180 kulinarskih događanja diljem Europe, a iz Ministarstva ističu jednostavnost postupka objave - nacionalni, regionalni ili lokalni turistički uredi šalju e-mail ETC-u klikom na 'kontaktirajte nas' i u roku 24 sati primit će predložak koji je potrebno ispuniti.

Za sada je portal samo na engleskom jeziku, ali je opise događanja moguće objaviti na svim jezicima u EU.

Time se Europa dodatno promovira kao ne samo atraktivna destinacija zbog svoje bogate povijesti, umjetnosti i krajolika, već i zbog raznolike kulinarske tradicije.