SP Brazil: Kovač čestitao igračima

Time to read
1 minute
Read so far

Četvrtak, 19. lipnja 2014. - 14:03
Autor: 

Hrvatski izbornik Niko Kovač imao je brojne razloge za zadovoljstvo nakon uvjerljive pobjede svoje momčadi od 4-0 nad Kameruncima na čemu je čestitao svojim igračima.

"Čestitam svojim igračima, oni su odradili najveći posao, pogotovo s obzirom na teške uvjete. Nije bilo kisika, skidam im kapu s obzirom na vlagu i vrućinu", izjavio je poslije susreta hrvatski izbornik Niko Kovač. Visokim slavljem protiv Kameruna (4-0), u svojoj drugoj utakmici u Brazilu, Hrvatska je nastavila bitku za prolazak Skupine A Svjetskog prvenstva.

"Taktički, lošije smo otvorili utakmicu na lijevoj strani, što je odražavalo cijelu situaciju u momčadi, nismo dovoljno pomagali Pranjiću. Međutim, kao što sam rekao i prije susreta, tko zabije prvi gol, u velikoj je prednosti. Sve što smo pripremali prije utakmice, to se i dogodilo. Tražili smo posjed, stvorili smo i iskoristili šanse. Pokazali smo pravo lice poslije jednog nesretnog poraza. Odlična igra protiv Brazila, koju smo također taktički odlično pripremili, dala nam je snagu i vjeru te se nadam da ćemo za pet dana opet to potvrditi", rekao je.

Hrvatska se odmah okreće trećem kolu i odlučujućoj utakmici protiv Meksika. Pobjeda jamči mjesto u osmini finala Svjetskog prvenstva.

"Nema razloga za previše slavlja, imamo još posla", najavio je izbornik.

"Kamerun možda nije bio na visokoj razini, ali uvijek je za to zaslužan i protivnik. Ne želim omalovažavati ovu odličnu partiju, ova reprezentacija ima znanje i moć za suprotstaviti se najboljima. Sada nas to čeka i protiv Meksika, to je za nas veliko finale. O njima ćemo još pričati, ali svi su vidjeli da je to vrlo, vrlo dobra, agresivna i okomita momčad koja je mogla ugroziti čak i Brazil. Želimo ući svježi i odmoreni u taj dvoboj", dodao je.

Dva je pogotka Kamerunu postigao povratnik u momčad, Mario Mandžukić, koji je odradio suspenziju. "Mandžukić je veliki strijelac i pritom ima gard koji podiže cijelu momčad. Pokazao je koliko Hrvatska dobiva s njime u sastavu", prokomentirao je Kovač. "Sretan sam što sam ovdje s ovim dečkima, to su veliki igrači i veliki ljudi. Ovo je sve plod našeg rada", zaključio je.

Hrvatski dvojac iz Wolfsburga, Ivica Olić i Ivan Perišić, odigrao je vrlo važnu ulogu u pobjedi nad Kamerunom.

"Najbitnija su bila tri boda, za samopouzdanje. Svi su odigrali dobro, bili željni igre i golova. Nadam se da ćemo biti pravi i protiv Meksika. Nije važno tko asistira i tko zabija, važno je da Hrvatska pobjeđuje", poručio je Perišić koji je kod prvog gola asistirao Oliću. "Tijesna je bila situacija, mogao sam i pucati, ali učinilo mi se da sam vidio suigrača na toj lijevoj strani", kaže.

Hrvatskoj u Skupini A preostaje još odmjeriti snage s Meksikom.

"Meksiko je odličan, gledali smo obje njihove utakmice. Taktički i fizički su moćni, bit će to prava utakmica. Nije nas strah, mislim da smo i bolji", rekao je Perišić.