Dan Tivta

Time to read
1 minute
Read so far

Petak, 21. studenog 2014. - 12:39
Autor: 

Proslava Dana Općine Tivat počela je ceremonijom polaganja vijenaca na spomenik Palim borcima kod zgrade Stare škole. Izaslanstvo Općine Tivat, Mornarice i UBNOR-a, koju je predvodio predsjednik Općine  Ivan Novosel, položila je jutros vijenac na spomenik palim rodoljubima. Ivan Novosel je potom na Trgu magnolija predao zastavu komandantu počasnog odreda Bokeljske mornarice, Ljubinku Biskupoviću. Pred mnogobrojnim građanima Tivta, uz zvuke Gradske muzike i igru članica plesnih klubova "Modest" i "Bellissima".

Nastup su imali članovi GPD"Tivat", a bili su nazočni i članovi Bokeljske mornarice i brojni građani.

Na gradskoj rivi upriličen je i doček za tivatskog liječnika, nastanjenog u Zagrebu, dr. Iva Belana koji je i ove godine, u čast praznika svog rodnog grada, istrčao maraton"Trka mira" na relaciji Debeli brijeg - Tivat zajedno sa članovima Atletskog kluba Tivat.

Svečana sjednica SO Tivat počela je u Velikoj dvorani Centra za kulturu  Tivat s početkom u 11 sati. Program je vodila Sonja Štilet, koja je je na početku najavila učenike Muzičke škole Tivat i crnogorsku himnu s kojom je program i počeo.

Nakon toga se obratio predsjednik Skupštine Krsto Bošković, koji je iskoristio priliku da građanima čestita Dan Općine, te poželi sve najbolje i u budućem razdoblju.

Ovo je bila prigoda da se Općina Tivat pobratimi s Općinom Ub, čiji je predsjednik  Darko Glišić izrazio zahvalnost na bezuvjetnoj pomoći tijekom zime kada su vremenske nepogode zadesile ovu Općinu.

Zatim je predsjednik Općine Tivat Ivan Novosel  naglasio: „Danas smo svjedoci intenzivnog razvoja grada kojeg iz godine u godinu posjećuje sve više turista. Teško je ne primijetiti vidan napredak koji je napravljen prethodnih godina. Napravljen je strateški zaokret u razvoju i od tipičnog industrijskog grada Tivat je postao privlačna nautička destinacija, interesantna za ulaganja svjetskih kompanija i investitora“.

Žiri za  dodjelu Novembarske nagrade donio je odluku  da se "Novembarska nagrada" Općine Tivat dodijeli  Crnogorskom boćarskom savezu Tivat - u kategoriji koletktiva, Blaženki Vučurović u kategoriji pojedinca, a "Nagrada Opštine Tivat" JU "Muzička škola Tivat".

„21. novembar je dan kada sumiramo rezultate, analiziramo postignuto i malo sramežljivije i tiše govorimo o onome što smo zacrtali, a nismo odradili. To je i dan kada se nagrađuje i odaju priznanja. Mi smo ove godine dobitnici ovih priznanja i zato se od srca zahvaljujemo. Kažu da energija nikad ne umire i stoga ću se ja umjesto velikih obećanja poslužiti samo riječima i reći: Još me ima, još sam tu!“-istakla je Blaženka Vučurović.

Među nazočnima su bili: Marija Vučinović, ministrica bez portfelja u Vladi Crne Gore; Hrvoje Vuković, konzul Republike Hrvatske u Crnoj Gori; bivši predsjednik Općine Dragan Kankaraš, kao i mnogobrojni djelatnici iz političkog i javnog života Tivta.