Don Brankovi dani - "Muzika za sva doba"

Time to read
less than
1 minute
Read so far

Četvrtak, 10. srpnja 2014. - 11:17
Autor: 

Kotor Art segmentom 13. Don Brankovih dana muzike, zvanično počinje 11. srpnja (petak) na Trgu Svetog Tripuna u Kotoru u 21 sat, koncertom pod nazivom "Muzika za sva doba".

Kao i ranijih godina, svečani koncert otvorit će Crnogorski simfonijski orkestar, pod dirigentskom palicom Grigorija Kraska, koji će u prvom dijelu izvesti "Svitu za gudače", Arcangela Corellija.

U drugu dijelu, kao solista, nastupit će jedan od najpoznatijih svjetskih umjetnika, violinista Stefan Milenković, koji će izvesti najpoznatija djela Antonia Vivaldija, sva četiri koncerta iz ciklusa "Godišnja doba".

Cijena ulaznice je 15 eura.

Stefan Milenković rođen je 1977. u Beogradu. Karijeru je započeo sa šest godina. S deset godina je svirao na Božićnom koncertu u Vašingtonu za predsjednika SAD-a, Ronald Regana, potom za predsjednika Sovjetskog Saveza-M. Gorbačova u Beogradu, a sa 14 godina svirao je za papu Ivana Pavla II. VEć u 16-oj godini održao je svoj tisućiti koncert. Kroz suradnju s rok bendom "Gorillaz", lautistom Edinom Karamazovim i gitaristom Vlatkom Stefanovskim, Milenković istražuje svijet improvizacije, akustične i električne gitare.