Zlatna odličja Tivćanima

Time to read
1 minute
Read so far

Ponedjeljak, 18. kolovoza 2014. - 11:03
Autor: 

U Tivtu je od 15. do 18. kolovoza održano Otvoreno prvenstvo Crne Gore u jedrenju u klasi Optimist, Laser 4.7 i Laser radijal, na kome je sudjelovalo više od 30 jedriličara i jedriličarki iz Crne Gore. Organizator natjecanja bio je klub “Delfin“ iz Tivta. Za titulu uglavnom borili izuzetno mladi dječaci i djevojčice.

Najuspješniji klub bio je „Delfin“ iz Tivta. Tivćani su dominirali u klasi Optimist, a junak dana je Igor Nikolić (2002 godište) koji je osvojio zlatnu medalju u konkurenciji do 12 do 15 godina i u generalnom plasmanu. Srebrno odličje u sve tri kategorije osvojio je Ilija Marković (2002 godište) dok se bronze u sve tri kategorije dokopala Tatjana Kusovac (2003 godište). 

Tatjana Kusovac je osvojila zlatnu medalju u kategoriji jedriličarki. Srebrna medalja pripala je Mili Noel Tomašević (2002 godište), a potpuno slavlje „Delfina“ iz Tivta, „pokvarila“ je Nina Otašević (1999 godište) iz jedriličarskog kluba „Jugole Grakalić“ iz Herceg Novog. 

U kategoriji Laser 4.7 zlatnu medalju osvojio Bašla Dojkić (1998 godište) iz kluba „Delfin“, srebrna medalja je pripala takođe klubu „Delfin“ zahvaljujući Irini Kusovac (2000 godište), a bronzu je osvojio Dima Zjablikov (1997 godište) iz „Jugole Grakalića“ – Herceg Novi.

Zanimljivo je bilo i u kategoriji Laser radijal. Zlatna medalja pripala je Todoru Tušupu (1996 godište) iz kluba „Jugole Grakalić“, srebro je takođe otišlo klubu iz Herceg Novog, a osvojio ga je Ivan Pusić (1996 godište), dok je čast „Delfina“ iz Tivta osvajanjem bronce spasio Ivan Stampi (1998 godište).

Bila je ovo dobra uvertira za prvu trku Svjetskog šampionata na kome će mjesto na Olimpijskim igrama pokušati da izbore Igor Les iz kluba „Delfin“ Tivat i Milivoje Dojkić iz „Jugole Grakalić“ Herceg Novi. Šampionat počinje 8. rujna u Španjolskoj.