lipnja 2011

Budva, 30.lipnja 2011 (Radio Dux) – Promoviranje suradnje i jačanje dobrosusjedskih odnosa osnov je za trajnu regionalnu stabilnost i bezbjednost i napredak u europskim integracijama, ocijenjeno je na Samitu šefova država i vlada Procesa suradnje jugoistoène Evrope (SEECP).
SEECP je regionalni okvir političke koordinacije i suradnje 12 država – Crne Gore, Srbije, Bosne i Hercegovine (BiH), Hrvatske, Makedonije, Albanije, Bugarske, Grčke, Moldavije, Rumunije, Slovenije i Turske.

KOTOR 29. lipnja 2011. (Radio Dux) - Tema emisije „ Zeleno- plava eko Boka" bila je organska poljoprivreda, a gost emisije bila je direktorica Regionalne razvojne agencije Dubrovačko-neretvanske županije, Melanija Milić. Dunea d.o.o. županijska je tvrtka koja djeluje u cilju ravnomjernog gospodarskog razvoja na području cijele Dubrovačko-neretvanske županije. Zadatak agencije je biti glavni promotor i nositelj svih perspektivnih projekata kako bi omogućila stvaranje mehanizama za upravljanje razvojem, te stvaranje povoljne poduzetničke klime u Dubrovačko-neretvanskoj županiji.

Utorak, 28. lipnja 2011.

Kotor, 28.lipnja 2011.g.(Radio Dux) - Sinoć je održana X. Izborna skupština Hrvatskog građanskog društva u Kotoru, na kojem je razmatran i usvojen izvještaj o radu društva i financijskom poslovanju za 2010. godinu. Iscrpno izvješće o radu Hrvatskog građanskog društva podnio je dosadašnji predsjednik dr. Ivan Ilić, koji se zahvalio svima na uspješnoj suradnji i potpori koju je imao u proteklom mandatu, te istakao da je sazrelo vrijeme za nove i mlađe ljude da dođu na čelo društva i nastave već započetu misiju očuvanja kulture i identiteta Hrvata Crne Gore. Razmotren je plan rada i financijski plan za 2011. godinu, nakon čega su uslijedile diskusije.

Kotor 26.lipnja 2011 (Radio Dux) - Dan Bokeljske mornarice 26. Lipnja obilježen je tradicionalno nastupom Glavnog zbora podružnica Kotor, Tivat i Herceg Novi sa kompletnim ceremonijalnim programom, raportom admiralu Bokeljske mornarice pred glavnim gradskim vratima, obilaskom grada. Gradonačelnica Kotora Marija Ćatović predala je zastavu i ključ grada Admiralu Bokeljske morarice dr. Milošu Miloševiću.Na centralnom gradskom Trgu od oružija mornari Bokeljske mornarice odigrali su Bokeljsko kolo pred brojnim poklonicima i turistima.

Subota, 25. lipnja 2011.

 Kotor 25.lipnja 2011. (Radio Dux) - U sklopu projekta "Obala 200/8Č", riječke udruge "Obala naših unuka", počinje filmsko snimanje crnogorskog dijela Jadranske obale u visokoj HD tehnici.
Udruga Obala naših unuka osnovana je u Rijeci 2008. godine s ciljem poticanja članova i drugih građana na proučavanje, vrednovanje ekološki i socijalno prihvatljivog korištenja Jadranskog mora, očuvanju povijesnog i kulturnog identiteta razvijanja osjećaja i ljubavi prema Jadranskom moru te unapređenju ekoloških, informacijskih, kulturnih, socijalnih, znanstvenih i srodnih vidova vrednovanja Jadranskog mora te očuvanja obale od devastacije.

Subota, 25. lipnja 2011.

Zagreb 25 lipnja 2011.(Radio Dux) - Dan državnosti, 25. lipnja, u Republici Hrvatskoj državni je blagdan kojim se obilježava povijesna odluka Sabora donesena istoga datuma 1991. godine.
Povijesnoj odluci Hrvatskoga sabora o pokretanju postupka razdruživanja od ostalih jugoslavenskih republika donesenoj 25. lipnja 1991. prethodila je takva odluka građana Republike Hrvatske iskazana na referendumu održanom 19. svibnja 1991. godine.

BRUXELLES, 24. lipnja 2011.(Hina) - Čelnici Europske unije službeno su u petak objavili završetak pregovora s Hrvatskom koja treba postati punopravno članica Europske unije 1. srpnja 2013. godine.
"Gospođo premijerko, imam čast, u ime 27 zemalja članica, u ime 27 šefova država ili vlada, prenijeti vam dobru vijest da će Hrvatska postati 28. zemlja članica. Želim vam čestitati od sveg srca na ovom postignuću koje omogućava Hrvatskoj da se u potpunosti priključi europskoj obitelji. To ne bi bilo moguće bez teškog rada hrvatske vlade, naroda i bez vašeg osobnog vodstva", rekao je predsjednik Europskog vijeća Herman Van Rompuy, obraćajući se premijerki Jadranki Kosor.

Kotor, 24. lipnja 2011.g. (Radio Dux) - Juče je u Kotoru svečano proslavljen Dan državnosti Republike Hrvatske, u organizaciji Generalnog konzulata. Ovogodišnja proslava bila je u ozračju dvadesete obljetnice hrvatske neovisnosti i nedavno završenih pregovora Republike Hrvatske za pristupanje u članstvo Europske unije. Tim povodom je u 18.30h služena sv. Misa za Domovinu u katedrali sv. Tripuna. Sveto euharistijsko slavlje predslavio je msgr. Ilija Janjić, biskup kotorski, uz koncelebraciju velikog broja svećenika. Pored Dana državnosti, jučer se slavio i blagdan Tjelova.

Tivat, 23.lipnja 2011.g.(Radio Dux) - Gost u emisiji "Tragom Hrvata Boke i događaja" bila je saborska zastupnica Hrvatske građanske inicijative u Parlamentu Crne Gore, Ljerka Dragičević. Gostovanje na našim valovima iskoristila je da informira slušatelje o načini funkcioniranja Parlamenta Crne Gore, radu u skupštinskim odborima, kao i o donošenju Izbornog zakona, što je bio akcenat cijelokupne emisije. Oko pomenutog zakona vodi se već dulje vrijeme rasprava, a krajnji rok za njegovo donošenje je 31. srpnja. Ona je, također istakla i značaj zaštitnika ljudskih prava, pri čemu je ukratko iznijela i njegove ovlasti i samu ulogu. Više možete poslušati u našem audio zapisu, a emisiju u cijelosti ovdje.

Stranice