kolovoza 2013

Tivat 31. kolovoza 2013. (Radio Dux) - Radio Dux usled problema na linkovskim vezama Radio Dux - Luštica - Vrmac već nekoliko dana, od subote 24.kolovoza, ima povremeno problema sa emitiranjem programa zemaljskim putem - analogno.
Po ko zna koji put dežurne ekipe iz Radio difuznog centra Crne Gore pokušavaju otkloniti kvar, uspjevaju ali samo dok se vrate do Podgorice, nako čega nas opet nema u eteru.

Subota, 31. kolovoza 2013.

Budva 31. kolovoza 2013. (Radio Dux) - Prva nesvakidašnja, podvodna izložba na crnogorskom primorju biće organizirana u subotu 31.kolovoza u akvatorijumu popularne budvanske plaže Mogren I.
Skulpture akademskog vajara Elvira Adrovića biće potopljene u moru ispred plaže Mogren I u neposrednoj blizini bova, u 18,00 sati.
"Ljubitelji umjetnosti, mora, ronjenja...Budite sa nama u subotu u 18,00 sati ispred plaže Mogren I, u moru, pored bova...dođite barkom, brodićem ili zaplivajte, zaronite- pogledajte kako se skulpture potapaju i stapaju sa morem...prisustvujte otvaranju jedinstvene izložbe budvanskog akademskog vajara Elvira Adrovića - kaže se u pozivu ove izložbe koju organizira budvanska NVO "Agora" pod pokroviteljstvom Turističke organizacije Budva, Općine Budva i JP "Morsko dobro".

Petak, 30. kolovoza 2013.

Tivat 30. kolovoza 2013. (Radio Dux) - Ovih dana iz tiska je izašla knjiga „Pomorska lica Boke Kotorske", autora Siniše Lukovića u nakladi Knjižare "So", iz Herceg Novog u Ediciji „Bokeljologija", na 392 strana, 470 povjesnih fotografija. Recenzent izdanja je Petar Palavršić, kustos pomorsko-tehničke zbirke Pomorskog muzeja u Kotoru. Urednik: Nikola Malović.
Promocija knjige će biti 20.rujan u 20 sati u Pomorskom muzeju Kotor.

Petak, 30. kolovoza 2013.

Trebižat 30. kolovoza 2013. (Radio Dux) - Hrvatsko kulturno-umjetničko društvo ''Seljačka sloga'' iz Trebižata (BiH) i ove godine organizira tradicionalni, šesti po redu međunarodni Festival klapa ''Trebižat - 2013.''
Na festivalu će nastupiti ženske klape iz Tivta i Kotora "Bellezza" i "Incanto". Organizator revijalnog Festivala je Hrvatsko kulturno drustvo "Sloga" , koje postoji 88 godina. Klape će nastupiti u petak, 30. kolovoza, u Domu kulture u Trebižatu, s početkom u 19.30 sati. Na festivalu će nastupiti klape:

Tivat 29. kolovoza 2013. (Radio Dux) - Hrvatska građanska inicijativa (HGI) poziva svoje članove i simpatizere na tradicionalnu proslavu Dana utemeljenja stranke, koja će se održati u Škaljarima, na platou ispred crkve Gospe Snježne 31. kolovoza 2013. u 19,30 sati.
Hrvatska građanska inicijativa, jedina politička stranka Hrvata u Crnoj Gori, osnovana je 2003 godine. Stranka je na posljednjim parlamentarnim izborima ostvarila povijesni rezultat osvajanjem jednog zastupničkog mandata te je postala dio koalicijske vlasti, a predsjednica HGI-a Marija Vučinović postala je ministrica u crnogorskoj vladi.

Četvrtak, 29. kolovoza 2013.

Kotor, 29. kolovoza 2013. (Radio Dux) - Pomorski muzej Crne Gore i NVO „Antika" iz Kotora organiziraju aukcijsku prodaju crnogorskog ordenja, oružja, etno predmeta, numizmatike, povjesnih dokumenata i pošte, pri čemu je naglasak na predmetima iz domena povjesti Crne Gore, sa posebnim osvrtom na najznačajniju ličnost Crne Gore, vladiku Petra II Petrovića Njegoša, povodom obilježavanja 200 godina od rođenja ovog velikana.
Aukcija će se se održati u Pomorskom muzeju 3. rujna 2013. godine u 20 sati.

Tivat, 29. kolovoza 2013. (Radio Dux) - Aktualni neimenovani korisinik jednog od atraktivnijih vezova na mulu 1 marine Porto Montenegra u Tivtu, rezerviranom za mega i super jahte, taj je vez ponudio na prodaju posredstvom agencije „Peter Insull Yacht Marketing".
Riječ je o vezu A 02, blizu korena mula 1, u neposrednoj blizini rezidencijalno-poslovne zgrade „Tueta" a na kojem se može vezati jahta dužine do 50 metara i širine 12 metara.

Srijeda, 28. kolovoza 2013.

Kotor 28. kolovoza 2013. (Radio Dux) - Po prvi put u Crnoj Gori NVO "Expeditio" organizira PARK(ing) day Montenegro 20. rujna 2013. od 17-21 sat na parkingu "Riva" u Kotoru.
Ukoliko želite da kreativno osmislite svoj parking na kotorskoj Rivi i na taj način ukažete na potrebu većeg broja maštovitih otvorenih javnih gradskih prostora, javite se - pozovite na 032 302 520 ili pišite a office@expeditio.org sa napomenom PARK(ing) day Montenegro.
PARK(ing) dan je događaj koji se održava jednom godišnje diljem svijeta. Tog dana, građani/ke, umjetnici, NVO aktivisti/nje i svi zainteresirani pretvaraju parkinge u privremene javne prostore.

Srijeda, 28. kolovoza 2013.

Rijeka 28. kolovoza 2013. (Radio Dux) - Riječki jedriličarski klub i Porto Montenegro Yacht Club sa zadovoljstvom objavljuju novu regatu uzduž jedne od najljepših obala na svijetu, Regata tisuću otoka koja će se održati od 19 - 28. rujna 2013. Od Rijeke do Tivta I nazad.
Prošlogodišnja regata nije održana zbog malog broja prijavljenih jedrilica, ali zato ove godine do ovog trenutka prijavljeno je 17 jedrilica iz Hrvatske, Crne Gore, Grčke, Litvanije, Irske, Slovenije, Austrije, Srbije, Velike Britanije, Rusije.

Srijeda, 28. kolovoza 2013.

Petrovac 23. kolovoza 2013. (Radio Dux) - VII Petrovac Jazz festival održaće se u subotu I nedelju 31. kolovoza i 1. rujna. Svečano otvaranje Festivala je predviđeno za 31. kolovoza u 20 sati na terasi cafe-a Castello. Svi programi se izvode na otvorenom prostoru na terasi cafe-a Castello, sa početkom u 21 sat, ulaz je besplatan.
Direktor NVO "Urbani Kult", Vinko Mihajlović, najavio je da će na otvaranju Jazz festivala nastupiti bend White Goes Black iz Crne Gore, Artur Dutkiewicz trio iz Poljske, te Cotton Pickers iz Srbije.

Stranice