REGATA TISUĆU OTOKA

Time to read
1 minute
Read so far

Srijeda, 28. kolovoza 2013. - 10:20
Autor: 

Riječki jedriličarski klub i Porto Montenegro Yacht Club sa zadovoljstvom objavljuju novu regatu uzduž jedne od najljepših obala na svijetu, Regata tisuću otoka koja će se održati od 19 - 28. rujna 2013. Od Rijeke do Tivta I nazad.
Prošlogodišnja regata nije održana zbog malog broja prijavljenih jedrilica, ali zato ove godine do ovog trenutka prijavljeno je 17 jedrilica iz Hrvatske, Crne Gore, Grčke, Litvanije, Irske, Slovenije, Austrije, Srbije, Velike Britanije, Rusije.

Izbor kursa u ododbalnom natjecanju izazov je i tajna pobjede. Umijeće je odabrati jedriti uz obalu ili na otvorenom moru, procijeniti gdje su najpovoljniji vjetrovi i struje i otkriti odlučujujuće čimbenike da na cilj stignemo prije ostalih. To ne mora biti najkraći kurs duljinom, samo treba biti najbrži.
Regata tisuću otoka ima dvije etape. U prvoj nakon starta u subotu 21. rujna iz Rijeke, flota ostavlja desno otoke Unije, Susak, Premudu, Dugi otok, Kornat, Vis, Lastovo i Mljet i završava u novoj marini Porto Montenegro u Tivtu. Uzduž rute od tristotinjak milja, flotu čekaju tehnički izazovi navigacije između mnogo otoka i kanala hrvatske obale i facsinantnog zaljeva Boke kotorske, ali isto tako i nagrada iznenađujućom ljepotom okruženja poznatom diljem svijeta.
Nakon dodjele nagrada za prvu etapu u Porto Montenegru u utorak 24. rujna, flota starta u srijedu 25. rujna u obratnom smjeru prema Rijeci na istom kursu, a regata se zaključuje dodjelom nagrada 28. rujna u Rijeci.
Prijaviti se mogu jedrilice preko 9.0 m duljine, sa ORC Club ili ORC International svjedodžbom razvrstanja i indeksom stabiliteta većim od 110.
Više detalja u oglasu regate, te o mjestu održavanja i logistici u Rijeci i Tivtu. Najlakši način prijave je putem on-line prijavnice.