Završena prva etapa prestižne regate „Tisuću otoka“

Time to read
1 minute
Read so far

Srijeda, 23. rujna 2015. - 9:05
Autor: 

Wild Joe je prva jedrilica koja je stigla na cilj u Porto Montenegro u sklopu prve etape regate Tisuću otoka (Thousand Islands Match Race) od Rijeke do Tivta. Mađarska jedrilica Wild Joe sa skiperom Martom Jozsaom prejedrila je 277 milja i stigla je na cilj za 27 sati 24 min 5 sec, te na taj način oborila vlastiti rekord ,koji je bio  28 sati 41 minut i 6 sekundi.

U akvatoriju Bokokotorskog zaljeva, u srijedu 23. rujna održat će se i mala regata pod nazivom Tisuću otoka +2, u organizaciji Jahting kluba Porto Montenegro, kada će jedriličari iz Tivta imati priliku da jedre sa sudionicama međunarodne jadranske regate, oko dva bokeška otoka. Regata je otvorena za sve jedrilice s ORC Club i ORC Internacionalnim certifikatima.

Dodjela nagrada pobjednicima i koktel za prvu etapu velike regate Tisuću otoka i regateTisuću otoka +2, bit će organiziran srijedu, 23. rujna, na bazenu Lido, u 20 sati. Nagrade će biti dodijeljene za prvo, drugo i treće mjesto u svakoj klasi, kao i za najbržu jedrilicu u realnom vremenu.

Flota ćenatjecanje nastaviti u četvrtak, 24. rujna prema Rijeci. Lista sudionika od 20 regatnih tima iz Austrije, Čilea, Hrvatske, Češke, Njemačke, Velike Britanije, Mađarske, Italije, Slovenije, Slovačke i Crne Gore, samo je potvrda koliko je ova regata izazov najboljim svjetskim jedriličarima. Razlozi su nesumnjivo jedan od najpoželjnijih natjecanja za navigacijske regate, živopisnost regatnog polja među jadranskim otocima , kao i privlačnost starta i cilja – prestižna luka u Rijeci i marina za super jahte i nautičko naselje Porto Montenegro kao jedinstveno na Jadranu. Krstaši će proći pored više od 1000 jadranskih otoka, među kojima su i otoci Unije, Susak, Premuda, Kornat, Vis, Lastovo i Sveti Andrija.