studenog 2015

Ponedjeljak, 30. studenog 2015.

Prosinac u hotelu Regent Porto Montenegro odisat će blagdanskim  raspoloženjem zahvaljujući drugom po redu godišnjem Božićnom bazaru i programu dočeka 2016. godine.

Hotel Pine i NVU Karampana iz Kotora uz financijsku potporu Turističke organizacije Tivat, jučer su  organizirali manifestaciju „Nostalgične kuvarice – Teća od njoka“. Radi se o natjecanju u tradicionalnom spremanju bokeških njoka.

Na  gastro manifestaciji,  koja je imala natjecateljski duh sudjelovalo je šest ekipa iz Kotora i Tivta, a  posjetitelji Pina uživali su u manifestaciji, koja nije uobičajena za Tivat. Predivan dan za 11. mjesec privukao je brojne posjetitelje jučerašnje manifestacije.

U organizaciji NVO "Đurđevo brdo" - Tivat, sinoć je u Velikoj dvorani Centra za kulturu Tivat, održan koncert  "Od Kvarnera, pa do lijepe Boke".

Na početku večeri posjetitelje je pozdravila novinarka Skala radija  Dubravka Jovanović, koja je izrazila izuzetno zadovoljstvo što se predivna glazbena večer  tradicionalno održava po  peti put ove godine.

Ljubitelji kvalitetne glazbe uživali su u klapskoj glazbi . Na koncertu su sudjelovali:  Vokalno-intrumentalni sastav "Lungomare", Nada Baldić i Poly & Mare Blue, klapa "Jadran" i klapa "Incanto".

Proslava blag­dana sv. Nikole po župama kotor­ske biskupije:

Perast, župna crkva sv. Nikole
06.12. sv. misa u 10h

Prčanj, crkva sv. Nikole
06. 12. sv. misa u 9 h, podi­jela pake­tića djeci u 14 h

Đeno­vići, župna crkva sv. Nikole
06.12. sv. misa u 10h, pre­dvodi kotor­ski biskup mons. Ilija Janjić

Kotor, katedrala-bazilika sv. Tripuna
06.12. sv. misa za sve žive i pokojne pomorce u 18h, nakon mise sli­jedi pri­godni pro­gram za djecu

Veleposlanstvo Republike Hrvatske u Crnoj Gori raspisuje J A V N I  N A T J E Č A J za prijavu programa i projekata udruga, ustanova i organizacija hrvatske nacionalne manjine u Crnoj Gori u svrhu ostvarenja financijske potpore za 2015. godinu.

Sve zainteresirane udruge, ustanove i organizacije dužne su svoje programe/projekte prijaviti na propisanim obrascima uz detaljan opis programa/projekta koji prijavljuju za dobivanje financijske potpore iz državnog proračuna Republike Hrvatske za 2015. godinu.

Ponedjeljak, 30. studenog 2015.

U Tivtu je jučer  završena regata „Dan Tivta”, koja se tradicionalno jedri u sklopu Novembarskih dana, proslave Dana Općine Tivat. Regatu je organizirao Jedriličarski klub Delfin, pod pokroviteljstvom Općine Tivat. Jedrilo se u klasama Optimist, Laser Standard, Laser Radial i Laser 4.7. Na regati su sudjelovali  natjecatelji  iz crnogorskih klubova JK “Lahor” iz Kotora, JK “Jugole Grakalić” iz Herceg Novog i JK “Delfin” iz Tivta.

U cijelosti vam prenosimo priopćenje Bokeškog foruma:

„Sa željom da i na ovaj način doprinesemo čuvanju bokeškog duha i tradicije NVO „Bokeški Forum“ u saradnji sa Caffe barom „Optimus“ organizuje veliki turnir u tradicionalnim ovdašnjim igrama „Briškuli i trešeti“.

Za osvajače prva tri mjesta obezbjeđene su novčane nagrade, a kotizacija po paru iznosi 25 eura. Prijave za ovaj turnir,  za koji je izvlačenje parova predviđeno u utorak 1.decembra u 18 sati mogu se izvršiti na broj telefona: 069-225-272 ili 069-585-040“.

Ponedjeljak, 30. studenog 2015.

U Ulcinju, 28.11.2015., na poziv predsjednika Albanskog nacionalnog savjeta gospodina Gencija Nimanbegua, proslavi Dana zastave, jednog od najvećih praznika albanske nacionalne zajednice, nazočili su ministrica u Vladi CG gospođa Marija Vučinović i predsjednik Hrvatskog nacionalnog vijeća Zvonimir Deković.

U prepunoj dvorani Doma kulture u Ulcinju,uz bogat kulturno-umjetnički program nastupili su brojni umjetnici,kulturno –umjetnička društva  iz Ulcinja, kao i iz albanske dijaspore.

Nedjelja, 29. studenog 2015.

U organizaciji JK “Delfin” organizirana je regata “Dan Tivta”, povodom proslave Dana Općine Tivat. U prvi mah, djelovalo je da će vremenski uvjeti utjecati da se regata odloži, kao prošlog vikenda kada jak jugo nije dozvolio natjecanje. Bura, koja je valjala dan prije natjecanja je stala. Nakon više od dva sata čekanja, vjetar je ipak bio na strani jedriličara. Jučer su jedriličari konačno uspjeli jedriti jednu regatu. Levant  jačine od dva do tri čvora je omogućio da se regata održi i da bude veoma zabavno.

Nedjelja, 29. studenog 2015.

Profesor kvantne fizike i publicist Spasoje Vlajić u Kinu „Boka“ u Kotoru, 1. prosinca (utorak), s početkom u 18 sati održat će predavanje na teme:
- stvaranje i privlačenje sreće
- saznajte tajne uspješnih
- otimanje životne energije i zaštita
- tajne vremenskih kapija i putovanje kroz vrijeme


Ulaz je slobodan.

Stranice