lipnja 2016

Jučer je u drevnoj crkvi sv. Petra u Bogdašićima proslavljen patron župe. Sv. Misu, u zajedništvu s velikim brojem svećenika, služio je msgr. Srećko Majić, peraški župnik i opat sv. Jurja. Izrazito toplo vrijeme nije spriječilo vjerni puk da sudjeluje u sv. Euharistiji.

Četvrtak, 30. lipnja 2016.

XXIV. po redu Kotorski festival pozorišta za djecu započinje sutra simboličnim prijemom gradskih ključeva koje će u ime djece primiti Stasija Perović, devetogodišnja volonterka i polaznica kotorske škole glume, priopćeno je na današnjoj konferenciji za medije na kojoj su govorili Slaviša Grubiša , Marija Backović i Petar Pejaković.

Dvanaest dana gradom će vladati djeca, a organizatori Festivala na čelu s direktorom – redateljem Petrom Pejakovićem potrudili su se da svi programi zadovolje zahtjevne dječje ukuse.

NVU Međunarodni festival klapa Perast,  KotorArt  i  Centar za kulturu Tivat  priređuju kvalifikacioni koncert muških klapa na Ljetnoj pozornici u Tivtu 2. srpnja (subota), s početkom u 21 sat i 30 minuta. Cijena ulaznice je pet eura.

Muške klape koje će se predstaviti publici su: Bukaleta, Morbin, Okruk, Sveti Nikola i Kožino iz Hrvatske i Grga iz Bosne i Hercegovine.

Kao gosti će nastupiti tivatske klape: Jadran, Veterani vazda mladi i Bellezza i prvoplasirana klapa s koncerta u Herceg Novom.

U Galeriji ljetnikovca Buća u Tivtu , 1. srpnja,  s početkom u 21 sat i 30 minuta, bit će otvorena izložba skulptura Rajka Šušića, Jovete Ljumovića i Velibora Pavićevića. Ulaz je slobodan.

U okviru 11. Festivala mediteranskog teatra “Purgatorije” u Galeriji ljetnikovca Buća u Tivtu sinoć je otvorena izložba pod nazivom “Izložba i revija karnevalskih kostima ” , u organizaciji NVU “Maškarada” Tivat i Centra za kulturu Tivat.

Osnivač i organizator NVU “Maškarada” Goran Božović istakao je nastoje da od te nevladine udruge naprave brend u Tivtu, koji bi privukao veliki broj turista. On ističe da je NVU “Maškarada” već punopravni član Federacije europskih karnevalskih gradova.

Četvrtak, 30. lipnja 2016.

Od 3. do 9. srpnja, sedmi put zaredom, u Kotoru i Perastu se održava Festival gudača. Organizator je NVO ,,Bocche di Cattaro“, a suorganizator, u okviru pratećeg programa i glazbenog  segmenta, Kotorski festival pozorišta za djecu.

VIII.  Međunarodni festival KotorArt bit će svečano otvoren 1.7., u 21h na Ljetnoj pozornici u Kotoru, tradicionalnom simboličkom predajom ključeva grada Kotora djeci, i izvođenjem predstave "Papirni svijet" Mimiriči teatra iz Ukrajine, čime će otpočeti i XXIV. Kotorski festival pozorišta za djecu.

Izložba pod nazivom Mediteranski ciklus: Odsustvo prisustva, akademskog slikara Sava Pekovića, prema selekciji podgoričke galerije Gayo, bit će otvorena u petak, 1. 7., u Zbirci pomorskog nasljeđa, s početkom u 20:00h.

„Ovaj ciklus radova predstavlja moju „ličnu  geografiju“ – katalog čulnih informacija, ali i zadovoljstvo koje pruža beskrajna pučina, samilost, sjaj ljepote, britkost uma, hrabrost. Za mene, sva ova osjećanja koja sam želio da prenesem na platno spadaju u „fenomenologiju disanja“, ističe umjetnik Savo Peković.

Na terasi hotela „Pine“ u Tivtu danas je održana press konferencija povodom održavanja prvog Festivala uličnih performera u Crnoj Gori, koji će biti održan od 28. do 30. srpnja u Tivtu. Festival će realizirati tvrtka Koncept Plus iz Podgorice u suradnji s NVO Umjetnička fabrika  i Turističkom organizacijom Tivat.

Predfestivalski program Kotorskog festivala pozorišta za djecu 2016. pod nazivom Scena  za mlade, koji je posvećen pozorišnom stvaralaštvu omladine i za omladinu, počeo je u ponedjeljak, 27. 6., a trajat će do 10. 7.

Kazalište kao mjesto otkrivanja sebe i svijeta, mjesto spajanja i oslobađanja, pruža priliku mladim ljudima koji su u potrazi za vlastitim  identitetom da kroz ovu vrstu umjetnosti stasaju i izrastu u zdrave ljude, zadržavajući i njegujući dijete u sebi.

Stranice