prosinca 2016

Subota, 31. prosinca 2016.

Legendarni hrvatski MMA borac Mirko Filipović deset godina nakon osvajanja PRIDE-ovog Grand Prixa u Saitami je ponovo trijumfirao. Pobjedama protiv Mohammeda Lawala, Baruta Hoovelsona i Amira Aliakbarija osvojio je na Staru godinu Rizinov turnir osmorice.

Subota, 31. prosinca 2016.

U okviru projekta "Od Božića do Božića", jučer je NVU Karampana s najmilijom i najmlađom publikom ispratila Staru, i poželjela sve najljepše za Novu 2017. godinu. Usprkos buri, mališani su dočekali Djeda Mraza i njegovog pomoćnika koji su pjesmom i poklonima učinili da sinoćnja večer bude zaista jedinstvena. Za dobro raspoloženje  pobrinula se škola pjevanja "D-mol" iz Podgorice i učenici niže Muzičke škole "Vida Matjan".

 

 

Nastavljena je tradicionalna regata na Hvaru. Trećeg dana natjecanja, vodile se su velike borbe s burom jačine do 30 čvorova, a jedriličari kluba “Delfin” iz Tivta ostali su u trci za osvajanje medalja. Igor Les je u klasi Laser Standard i dalje na poziciji broj dva, iza Milivoja Dukića iz kluba “Jugole Grakalić” iz Herceg Novog.

U klasi Laser Radijal 4.7  Ilija Marković je sa prve pozicije pao na treće mjesto. Na žalost, Igor Nikolić koji je uoči trećeg dana nadmetanja bio 24. nije mogao da izađe na regatno polje jer mu je pukao bum, pa je sada na poziciji broj 33.

Na zajedničkim valovima Skala radija i Radio Duxa i ove godine pripremamo specijalni novogodišnji program. U susret Novoj 2017. godini, večeras će program početi u 20 sati, s reprizom u nedjelju, 1. siječnja u podne. Petosatovni zajednički program bit će u znaku stari dobrih hitova za fešte, a bit će mjesta i za najveće hitove koji su obilježili 2016. godinu.

Mirko Filipović izborio je finale Rizin Grand Prixa još jednom impresivnom pobjedom, ovaj put protiv bivšeg sumo hrvača od dva metra, Kaida ‘’Barutu’’ Höövelsona. Cro Copa danas u 11:30 čeka finale protiv Iranca Amira Aliakbarija koji je u drugom polufinalu pobijedio Valentina Moldavskog. 

Baruto nije nasrnuo od prve sekunde kao što je to dosad radio. Prekoputa je ipak bio Cro Cop koji u 43. godini tuče kao nekad u najboljim danima.

Predsjednica Hrvatskog kulturnog društva „Tomislav“ Zrinka Velić i tajnik Društva Filo Biskupović jučer su posjetili JU Dom starih „Grabovac“ u Risnu. Tom prigodom uručili su prigodan dar  za korisnike Doma od prikupljenih donacija.

Iako je Kotor bez dočeka Nove godine na otvorenom, entuzijaste iz NVU Karampane potrudile su se da makar za vrijeme božićnih blagdana ožive gradske trgove i svojim sugrađanima i gostima omoguće malo zabave i druženja u hladnim zimskim danima.

Tako je sinoć na glavnom gradskom trgu Kotorane, koje nije omela jaka bura, sjajno zabavila splitska klapa Rišpet, kojoj je ovo drugi put ove godine da gostuje u  Kotoru.

Prethodno je na trgu održana humanitarna tombola gdje je prikupljeno 115 eura koje će biti uplaćene za liječenje oboljele sugrađanske Anđele Petrović.

Ususret novogodišnjim praznicima predsjednica Općine Tivat Snežana Matijević posjetila je jučer tivatski vrtić „Bambi“, kako bi pozdravila najmlađe, obišla ih i instituciji predala donaciju Općine – poklon pakete igračaka. U pitanju su krupnije komadne igračke za djecu svih vrtićkih uzrasta.

Ravnateljica vrtića „Bambi“ Jasna Vujović izrazila je zahvalnost  predsjednici na ukazanoj pažnji i organizirala toplu dobrodošlicu za predsjednicu, potpredsjednike Iliju Janovića i Dejana Maslovara i sekretarku Sekretarijata za kulturu i društvene djelatnosti Dubravku Nikčević.

U utorak, 20. prosinca 2016. godine, po prvi puta nastupili su u Dubrovniku kotorski dječji zborovi Osnovne škole „Narodni heroj Savo Ilić“, zbora Niže muzičke škole "Vida Matjan" i Mandolinski orkestar Hrvatskog građanskog društva "Tripo Tomas", u sklopu programa "Božićni koncert".

Učenici tivatskih škola u pratnji direktora prenijeli su novogodišnje čestitke i lijepe želje predsjednici Općine Tivat Snežani Matijević i njezinim suradnicima, na prijamu koji je u tu svrhu organiziran u četvrtak,  29. prosinca, u Općini Tivat.

Stranice