svibnja 2019

Petak, 31. svibnja 2019.

Hrvatski skladatelj, glazbenik, aranžer i dirigent Đelo Jusić, autor brojnih hitova zabavne glazbe, ali i niza orkestralnih djela, preminuo je u 81. godini.

Đelo Jusić rođen je 1939. godine u Dubrovniku, osnivač je Dubrovačkih trubadura 1961. godine, a uz taj sastav njegova su djela izvodili i Tereza Kesovija, Ibrica Jusić, Oliver Dragojević, Milo Hrnić i drugi.

Petak, 31. svibnja 2019.

Jučerašnjim danom je završeno natjecanje u boćanju na Igrama malih zemalja, koje se igraju u našoj državi od 27. svibnja do 1. lipnja.

U crnogorskom finalu discipline "pojedinac klasično", igranom jučer u Budvi, Tivćanin Miroslav Petković je savladao Tomislava Rankovića 13:5, čime su oba naša natjecatelja osvojila još dvije medalje za Crnu Goru na ovim Igrama.

Petak, 31. svibnja 2019.

 Petnaesto izdanje  '' P(i)jata od žućenice '', u sklopu Žućenica fest-a 2019.,  okupit će rekordan broj izlagača. Na tivatskoj rivi Pine sutra  od 19 sati, svoje delicije od žućenice predstavit će 23 ekipe, s preko 250 kuhara amatera i profesionalaca.

Hrvatsko kulturno društvo Napredak - Glavna podružnica Mostar organiziralo je u četvrtak u Mostaru predstavljanje knjiga Vande Babić "Kulturno pamćenje-ogledi o hrvatskoj kulturi i književnosti Boke" i "Boka kotorska, zaljev svetaca i hrvatske kulture" te premijeru dokumentarnog filma "Kad splasnu jedra", scenarista i redatelja Bože Vodopije.

Ljubitelji jedrenja će ovoga vikenda, od petka (31.5.) do nedjelje (2.6.), imati priliku uživati  u  regati Luštica Bay Cup (LBC19), koja se po prvi put organizira za sportske klase Laser Standard, Laser 4.7 i Optimist  u zaljevu Trašte. Regatu organizira kompanija Luštica Bay u suradnji s jedriličarskim klubovima iz Tivta, Kotora i Herceg Novog -   JK Delfin, JK Lahor i JK Jugole Grakalić. Jedriličari ovih klubova će se nadmetati u predivnom akvatoriju   zaljeva Trašte, u neposrednom okruženju Luštice Bay, novog grada na Jadranu.

Četvrtak, 30. svibnja 2019.

Hrvatsko kulturno društvo Napredak – Glavna podružnica Mostar u četvrtak, 30. svibnja, s početkom u 19 sati u Maloj dvorani/amfiteatru Hrvatskog doma hercega Stjepana Kosače, organizira predstavljanje knjiga prof. dr. sc. Vande Babić „Kulturno pamćenje-ogledi o hrvatskoj kulturi i književnosti Boke“ i „Boka kotorska, zaljev svetaca i hrvatske kulture“ i premijera dokumentarnog filma „Kad splasnu jedra“, scenarista i redatelja Bože Vodopije.

Četvrtak, 30. svibnja 2019.

Iz tiska je izašao novi broj „Hrvatskog glasnika". U ovom izdanju,  pored stalnih rubrika, možete pročitati tekstove o autorskoj večeri Dragane Kršenković Brković, o  objljetnici katastrofalnog potresa, ekskurziji učenika hrvatske nastave Zagrebu i dr.

Časopis „Hrvatski glasnik" možete preuzeti u katedrali svetog Tripuna, uredu HGD CG i u Tivtu kod Andrije Krstovića.

Četvrtak, 30. svibnja 2019.

Još jedna godina u kojoj će ljeto obilježiti najdivniji festival u Europi, a sasvim sigurno još šire i dalje. Tradicionalno, od 1.7.  do 12. 7.,  Kotorski festival pozorišta za djecu okuplja sve male i velike kazališne gledatelje  i znalce i vodi ih u neponovljivu avanturu kroz grad Kotor.

Jubilarno, petnaesto izdanje  '' P(i)jata od žućenice '', u sklopu Žućenica fest-a 2019. okupit će rekordan broj izlagača. Na tivatskoj rivi Pine, u subotu 1.6.,  od 19 sati, svoje delicije od žućenice predstavit će 23 ekipe, s preko 250 kuhara amatera i profesionalaca. Toliki broj sudionika ove manifestacije do sada nije zabilježen, a očekivati je i novi rekord u broju jela pripremljenih od i sa žućenicom, najpoznatijom jestivom travom u Boki kotorskoj.  Festival će zadržati međunarodni karakter sudjelovanjem ekipe kuhara iz Poljske.

Dječje glazbeno natjecanje  „Crna Gora u ritmu Evrope”, koje će biti emitirano u direktnom televizijskom prijenosu na RTCG, bit će održano u subotu, 1. 6., u 17 sati u upravnoj zgradi Adriatic Marinasa (bivši Dom Vojske).

Općinu Tivat će predstavljati deset djevojčica, učenice osnovne škole “Drago Milović” i SMŠ “Mladost”: Dora Štampić Doris Deković, Tijana Grbović, Denisa Srdanović, Mia Rosić, Anastasija Alić, Milena Drašković, Ana Marija Stipanić, Tara Petrović, Jovana Klakor.

Stranice