ožujka 2022

Četvrtak, 31. ožujka 2022.

Gost redovite emisije Pressing na Gradskoj TV, sutra od 8 sati je predsjednik Hrvatske građanske inicijative Adrijan Vuksanović. Voditelj razgovora je Esad Krcić, a teme su aktualnosti na političkoj i društvenoj sceni Crne Gore. Emisija se emitira uživo u okviru Jutarnjeg programa Rujna zora, Gradske TV, a bazira se na pregledu dnevnog tiska. 

U organizaciji Fonda za zaštitu i ostvarivanje manjinskih prava Crne Gore danas će biti održana panel diskusija "Moj život moja priča". Sudionik ovog događaja bit će i Adrijan Vuksanović, predsjednik Hrvatske građanske inicijative.

U Pozivnom pismu za pomenutu panel diskusiju stoji:

Četvrtak, 31. ožujka 2022.

Današnji gost emisije „Bokobran“ je arhitekt Zoran Nikolić. S gospodinom Nikolićem smo razgovarali o maslinarstvu, radionicama gradnje suhomeđe, Gornjoj Lastvi,  Sedmom kvartu u Donjoj Lastvi, kao i o drugim zanimljivim temama . Više o svemu poslušajte u intervjuu.

Emitirano: 
Četvrtak, 31. ožujka 2022.

Današnji gost emisije „Bokobran“ je arhitekt Zoran Nikolić. S gospodinom Nikolićem smo razgovarali o maslinarstvu, radionicama gradnje suhomeđe, Gornjoj Lastvi,  Sedmom kvartu u Donjoj Lastvi, kao i o drugim zanimljivim temama . Više o svemu poslušajte u intervjuu.

Srijeda, 30. ožujka 2022.

Sekcija krstaškog jedrenja JK Delfin Tivat, u suradnji s lokalnim institucijama, nevladinim organizacijama, sportskim klubovima i brojnim kreativcima organizira prvi Festival vjetra. Ova sportsko-kulturno-edukativna manifestacija bit će održana od 16.4 do 24.4. u Tivtu, s ciljem promocije potencijala i principa održivog razvoja Boke kotorske.

JU Muzej i galerija Tivat i ove godine mjesec travanj posvećuje fotografiji kao mediju izražavanja. Prva u nizu aktivnosti je izložba fotografija „Metamorfoze“,  autora Milivoja Jocića.

Svečano otvaranje izložbe je u petak, 1. 4., u 19 sati.

Srijeda, 30. ožujka 2022.
Foto: Duško Miljanić

Zamišljajući ove prostore prije nekoliko stotina godina, bez puteva, ali sa svim ljudskim životnim potrebama koje je trebalo namiriti, s morske strane ljudi koriste barku kao sredstvo kojim obavljaju svoje potrebe (prijevoz, hrana, kamen za gradnju...), dok je na kopnu te „dužnosti“ obavljao – magarac.

Saglasno odredbi člana 36h Zakona o manjinskim pravima i slobodama („Sl.list RCG“, br. 31/06, 51/06, 38/07 i „Sl.list Crne Gore“, br. 02/11, 08/11, 031/17), u vezi sa Odlukom o osnivanju Fonda za  zaštitu i ostvarivanje manjinskih prava („Sl.list Crne Gore“, br.13/08, 64/11, 068/17), te shodno odredbama  Pravilnika o načinu vrednovanja projekata koji se finansiraju iz sredstava Fonda za zaštitu i ostvarivanje manjinskih prava („Sl.list  Crne Gore“, br.64/18), Upravni odbor Fonda, u skladu sa  Odlukom  donesenom na sjednici održanoj 29.03.2022. godine  raspisuje  

Od petka 25. ožujka do nedjelje 27. ožujka u župi sv. Kuzme i Damjana na otoku Lastovu održavala se duhovna obnova koju je predvodio don Željko Pasković, svećenik Kotorske biskupije, upravitelj župa u Prčnju i Stolivu. Duhovna obnova se održavala pod naslovom ››…mir vam svoj dajem‹‹ (Lk 14,27).

Knjige mr. Željka Rutovica Digitalni demos i Homo Mašina programskim planom Filozofskog fakulteta u Tuzli nedavno su uvrštene u literaturu na studijskom programu odsjeka za Psihologiju i Pedagogiju.

Rutovićeve knjige izučavaće se na predmetima Mediji i publika i Digitalni mediji i ponašanje.

Podsjetimo da su navedene knjige već par godina dio obavezne literature za studente doktorskih studija Žurnalistike Filozofskog fakulteta u Tuzli, kao i literatura na predmetu Konvergencija medija trećeg ciklusa ovog studijskog programa.

Stranice