lipnja 2022

Četvrtak, 30. lipnja 2022.

Govoreći o tivatskoj likovnoj sceni, od njenog samog začetka pa sve do danas, Tivat se mogao pohvaliti s bogatim izlagačkim djelatnostima, ali i renomiranim umjetnicima koji su iz nje proistekli. Ova scena započinje stvaralaštvom prvih školovanih slikara u Tivtu, Antonom Peanom i Miljenkom Sindikom, a kasnije im se pridružuju stvaraoci, koji danas predstavljaju značajna imena u likovnom svijetu. Tivatska likovna scena se mogla pohvaliti poznatim umjetnicima, ne samo na našim prostorima već i mnogo šire.

NVO Eko Centar DELFIN je kroz Javni konkurs za finansiranje projekata o upravljanju organskim otpadom i kompostiranju otpada - Ministarstva ekologije, prostornog planiranja i urbanizma, dobila sredstva za realizaciju projekta „Održivo upravljanje otpadom iz maslinarske proizvodnje“, koji je realizirala u proteklih šest mjeseci u partnerstvu s NVO Maslinarskim  društvom Boka.

Četvrtak, 30. lipnja 2022.

U Europskoj kući održana je konferencija za medije povodom početka festivala KotorArt i njegovog glazbenog programa Don Brankovi dani muzike. Na press konferenciji su govorili Ratimir Martinović, generalni i umjetnički direktor Festivala, maestro Mladen Tarbuk, sopranistica Olivera Tičević i tenor Ermin Ašćerić. Konferenciju je vodila PR festivala Nataša Janović. 

U konkatedrali sv. Petra u  Baru proslavljena je 29. lipnja 2022. godine svetom misom u 18 sati svetkovina svetih Petra i Pavla. Svečano euharistijsko slavlje predslavio je i prigodnu propovijed okupljenim vjernicima uputio mons. Želimir Puljić, zadarski nadbiskup i predsjednik Hrvatske biskupske konferencije. Koncelebrirali su uz domaćina nadbiskupa barskoga mons. Rrok Gjonlleshaja, Angelo Massafra (OFM), nadbiskup metropolit Skadra-Pulta, mons. Zef Gashi, barski nadbiskup u miru, mons. Ivan Štironja, kotorski biskup te svećenici barske i obližnjih (nad) biskupija.

Četvrtak, 30. lipnja 2022.

Kamp NK Dinamo iz Zagreba nedavno je održan u Tivtu, a na njemu je sudjelovalo 127 djece iz Crne Gore, s kojima su radili i  treneri  Ante Bašić i   Marko Cindrić.   Tivćanin Ivo Marić ih je ugostio u Gornjoj Lastvi te smo tom prigodom porazgovarali s trenerima, koji su nam prenijeli dojmove sa kampa.

Emitirano: 
Četvrtak, 30. lipnja 2022.

Kamp NK Dinamo iz Zagreba nedavno je održan u Tivtu, a na njemu je sudjelovalo 127 djece iz Crne Gore, s kojima su radili i  treneri  Ante Bašić i   Marko Cindrić.   Tivćanin Ivo Marić ih je ugostio u Gornjoj Lastvi te smo tom prigodom porazgovarali s trenerima, koji su nam prenijeli dojmove sa kampa.

Jučer je u Bogdašićima proslavljen blagdan sv. Petra i Pavla. Jutarnju misu je predslavio  don Dražen Kraljić, župnik Bogdašića, dok je svečanu koncelebriranu  svetu misu predslavio don Simon Filipaj, svećenik Barske nadbiskupije.

Nastavljeno je natjecanje u jedrenju na Mediteranskim igrama u Alžiru, a na kraju trećeg dana i odjedrenih šest regata, u konkurenciji koja je veoma blizu one na šampionatima Europe, Ilija Marković zauzima šesto, a Milivoj Dukić osmo mjesto.

Ilija Marković je tijekom trećeg dana zauzeo osmo i peto mjesto, pa se a devetog  probio na  šesto mjesto. Dukić je bio deveti i četvrti, pa je sa 10. mjesta, stigao do osmog.

Prva  književna večer na ovogodišnjim Purgatorijama je održana sinoć pod nazivom „Poezija u Bući”,  Marka Miloševića,  na sceni Atrija ljetnikovca Buća u Tivtu. Specijalne  gošće   bile su :  Tanja Bošković, Dubravka Drakić, Ivana Mrvaljević i Marijana Zlopaša,  koje su  čitale  poeziju autora.

Marijana Zlopaša i Marko Milošević su otpjevali nekoliko, svima nama „besmrtnih“ pjesama, na oduševljenje prisutnih. Sinoćnja večer je zaista potvrda da se nikada ne možemo zasititi dobrih stihova i emotivnih pjesama.

Otvoreno pismo  Nevena Staničića  povodom natjecateljskog   Programa 17. izdanja Festivala Mediteranskog teatra

Stranice