NOVOGODIŠNJI KONCERT GRADSKE GLAZBE KOTORA

Time to read
less than
1 minute
Read so far

Utorak, 27. prosinca 2011. - 11:16
Autor: 

Sinoć je u prepunoj sali Centra za kulturu Kotor održan tradicionalni šesnaesti novogodišnji koncert Gradske glazbe Kotora. Poda dirigenstkom palicom novog kapelnika mladog Petra Bukilice čuli su se valceri, marševi i moderne skladbe mediteranske glazbe.
Vrhunskom koncertu i ukupnoj atmosferi doprinijeli su gosti, ženska klapa Inkanto, mlada flautiskinja Tamara Radoman, a poseban ugođaj uz dali su najmlađi Cukarini dječiji hor pod vođstvom Sandre Pasković.

Kotor je bio i ostaće grad kulture i muzike, kazao je Bukilica na kraju koncerta istakavši kako je Gradska glazba zasnovana na amaterizmu a "aplauz publike i ljubav prema muzici članova ovog sasatava su jedini motivi za dalji rad".
Ovaj orkestar ima tradiciju i postoji 170 godina pa jubilej koji ćemo proslaviti naredne godine mora biti dostojno proslavljen, kazao je Bukilica.
Novi kapelnik se posebno zahvalio kolegama iz Tivta i Budve koji uvjek daju i dosprinesu kvalitetu više.
"Ovaj orkestar živjeće dok bude Kotora" poručio je Petar Bukilica koji se u ime orkestra zahvali bivšem dirigentu Vladimiru Begoviću za 17 godina rada u Gradskoj muzici Kotora.
Begović je izrazio spremnost da pomogne svojim kolegama, vjerujući da će aplauzi i ova noć biti početak podrške svima koji Gradskoj muzici Kotora mogu da pomognu da na dostojanstven način, kao najstariji orkestar na Balkanu, proslavi 170 godina postojanja.
Dio atmosvere prenosimo Vam putem video i foto zapisa
Audio: Petar Bukilica kapelnik Gradske muzike Kotor

Audio: Vladimir Begović bivši kapelnik