VEČE POEZIJE HRVATSKIH KNJIŽEVNIKA

Time to read
less than
1 minute
Read so far

Ponedjeljak, 11. listopada 2010. - 11:50
Autor: 

Povodom 600- te obljetnice sinoć je u crkvi Blažene Djevice Marije u Gornjoj Lastvi održano književno veče „Hrvatski književnici svojim sunarodnjacima u Boki Kotorskoj."
Djuro Vidmarović predsjednik Odbora za književne veze i član upravnog odbora Društva književnika Hrvatske otvorio je veče poezije: „Ovdje smo kako bi smo zajedno sa vašim kolegama iz Boke Kotorske, pjesničkom riječju uveličali vašu proslavu 600 - te obljetnice župne crkve Blažene Djevice Marije, ovdje u Gornjoj Lastvi. Istinski pjesnici nikada nisu sijali mržnju već su gajili ljubav."
Svoje stihove nadahnuto su kazivali pjesnici Djuro Vidmarović, Tomislav Marijan Bilosnić iz Zadra, Drago Čondrić iz Zagreba, Dr. Sci. Igor Šipić iz Splita i Arsen Mužić iz Splita,medu prisutnim gostima su bili i nakladnik Zoran Bošković, vlasnik nakladne kuće „Naklada Bošković" iz Splita , kao i Sebastijan Koceić glazbenik iz Splita, koji je obogatio veče svojom muzikom.
Goste iz Hrvatske pozdravila je pjesnikinja Desanka Matijević iz Tivta, u ime inicijativnog odbora Udruge hrvatskih pjesnika, književnika, pisaca i novinara.
Osim gostiju svoje stihove su kazivali i pjesnici iz Boke, članovi Udruge hrvatskih pjesnika Andrija Petković, Tripun Grgurević, Miroslav Sindik i Desanka Matijević.
Interesantnoj poetskoj večeri prisustvovali su konzul Republike Hrvatske Radojko Nižić, dopredsjednik općine Tivat Ilija Janović i predsjednica Hrvatske gradjanske inicijative Marija Vučinović.
Audio: Đuro Vidmarović - pjesnik

Audio: Drago Čondrić - pjesnik

Audio: Desanka Matijević - pjesnikinja