KARTA I VODIČ PO ORJENU

Time to read
less than
1 minute
Read so far

Četvrtak, 10. svibnja 2012. - 12:07
Autor: 

U centru za kulturu "Nikola Đurković" sinoć je promoviran planinarsko – turistički Vodič kroz Orjen, autora Željka Starčevića u nakladi Planinarskog kluba "Subra" iz Herceg Novog. Kartu i vodič po markiranim planinarskim stazama predstavili su Sandra Kapetanović iz NVO Expeditio i sam autor. Publikacija se sastoji od kratkog vodiča kroz 14 najatraktivnijih planinarskih i izletničkih destinacija, lociranih na markiranim stazama, kao i prateće zemljopisne karte, tiskan je u tisuću prmjeraka na našem jeziku a isto toliko i na engleskom jeziku. Ovim vodičem napravljen iskorak u popularizaciji planinarenja zaleđem Boko kotorskog zaljeva, što će predstavljati dodatnu turističku ponudu.

Autor publikacije Željko Starčević je arheolog, snimatelj, planinar više od dvije decenije, osvajač Mon Blana, autor više televiziskih reportaža, vodiča i novinskih napisa u promoviranju vrijednosti naših planina
Nakon promocije prisutni su degustirali razne delicije i čajeve od samoniklog bilja sa padina Orjena koje je pripremila Nada Popović − Sule.
Promociju su organizirali Centar za kulturu "Nikola Đurković", Gradska knjižnica čitaonica Kotor i Planinarskog kluba "Subra" iz Herceg Novog.
Audio: Autor Željko Starčević